Baromfi-baktérium 4 hónaposnál?
A kislányom 4 hónapos. Már lassan másfél hete hasmenése van, más baja nincs, és ez sem olyan durva. Leoltották a székletét, amiben olyan baktériumot találtak, ami baromfi termékekkel (hús, tojás) terjed. Na de ezt honnan kaphatta el? Nem mosogatom az ő cuccait a miénkkel, saját szivacsa van a mosogatáshoz, nem is a mosogatóba teszem a szennyes üvegeket, poharakat, hanem külön, és a fürdőben mosogatom mindig. Csak tápszeres, tehát tőlem sem kaphatta el.
Amit eddig kóstolt: üveges alma, üveges barack, tej és tojás mentes baba keksz. Lehetséges szerintetek, hogy mégis a kekszben volt valami??? Csak mert akkor kezdődött a hasmenés.
Gondolom fáj a pocakja is kicsit, mert kevesebbet eszik, mióta beteg. Viszont így meg 2,5 óránként enne. Tudom valamivel sűríteni neki a tápszert?
Most antibiotikumot kell szednie, és a dokinő közölte, hogy számítsunk egy Köjál ellenőrzésre. Szerintetek ha kijönnek, a kekszet bevizsgáltathatom??
Nem kérdezik,hogy mit vizsgáljanak.
A lakást fogják vizsgálni, nem az ételeket.
Az ételben biztos nem volt,mert akkor több gyereknek lenne.
Szerintem sem a keksztől kaphatta, mert az üzemek általában már odafigyelnek erre. És nehezen képzelem el, ahol kekszet gyártanak, foglalkoznának baromfihússal. Mondjuk nézd meg a zacskón rajt kell lennie, hogy tojást feldolgozó üzemben készült-mondjuk ez esetben is kizártnak tartom.
valahol hiba csúszott a gépezetbe és valahogy mégis megfertőződőtt.
Nem tudom mire számíts a KÖJÁL vizsgálattal, nálunk telefonáltak (mivel mindkét gyerek lebetegedett, nem ebben, nekik egy vírusfertőzésük volt)kétszer hívtak, hogy merre jártunk, mit csináltunk És elmondta a KÖJÁLOs pali, hogy ne aggódjak az én gyerekem 3 éves az övé 2 hónaposan fertőződőtt meg.Elmondta mit javasol mit csináljunk, hogy ne fertőződjön vissza. Nagyon kedves volt. És nem jött ki vizsgálódni, hanem tanácsokat adott.
De egy másik ismerős szalmonellás volt és ugyanígy volt, telefon, jó tanácsok.
Köszi! Az asszisztens szerint az is lehet, hogy valaki a családból nem mosta meg rendesen a kezét (én apukámra tippelek), és úgy is elkaphatta a baba.
Azt is említette, hogy tényleg nem is biztos, hogy kijönnek, lehet, hogy csak telefonálnak majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!