Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad tápot a babájának...

Miért ad tápot a babájának az, aki rendes ételt is tud már adni?

Figyelt kérdés

Itt többeknél olvasom, hogy pl. főzelék mellé tápot is ad.

Kérlek ne hurrogjatok le, nem kötekszem, hanem tényleg kíváncsi vagyok.

2011. jún. 19. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
En azert adok meg neki tapszert is,mert a fozelekbol nem hajlando annyit megenni,hogy jollakjon,ennyire egyszeru...
2011. jún. 19. 12:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, mire gondolsz pontosan.

Gondolom ha kiváltott egy étkezést akkor már nem ad tápot.

De ha még nem váltotta ki, a gyerek csak a fele mennyiséget eszi meg fözelékben akkor ad tápot.

nekünk csak reggelire és estére kap tápot, mert akkor még kell neki a tej kb egy éves koráig.

2011. jún. 19. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Mert fokozatosan kell bevezetni az ételeket és az étkezések kiváltásánál kóstoltatás után még adnak tápot. Sok babánál időbe telik, míg egy-egy főétkezést teljesen normál kajával oldanak meg.

Nálunk nem így volt, 2 napig kóstolt, aztán ment is élesbe :)

2011. jún. 19. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Mert 1 éves korig a baba fő tápláléka az anyatej/tápszer. Ebből kell még a többet kapnia,kiegészitésképpen,szoktatás miatt kell a főzelék,gyümölcs stb. De sok baba még nem eszik meg akkora adagot egyszerre,ezért még szopit/tápszert is igényel utána. Meg persze a megszokás miatt is :)Ha már egy nagy adag főzit megeszik,akkor elég egy kis vizet adni utána,ekkor már más nem kell. A reggeli-esti szopi/tápszer még sokáig megmarad,2 éves korig ideális. Tehéntej helyett is jobb,3 éves korig ajánlják a baba tejitalokat.
2011. jún. 19. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
mert szüksége van a napi fél liter tejalapú táplálékra, így a "rendes" kaja mellett, tejet/tápszert is kell nekik kapniuk a megfelelő fejlődés érdekében
2011. jún. 19. 13:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Kislanyom 16 honapos es napi 7-9 deci tapszert iszik meg.Egyszeruen szereti es igenyli.

Jon utanna a lakasban es mondja, hogy keri a tejet.

Pl reggel felkel nem fogad el semmi mast csak a tapszert.Reggelire eszik szendvicset-peksutit es tapszert iszik hozza.Deli alvas elott is iszik 2-3 decit es az esti elalvashz is kell.

Emellett eszi a rendes eteleket, nasinak kap joghurtot turot gyumolcsel stb.

Barmilyen etelt megeszik ha van benne sajt, tejfol vagy turo.

Van aki nagyon szereti a tejtermekekete es van aki utalja.Amelyik baba nem szereti a tapszert ugy sem lehet bele eroltetni.

2011. jún. 19. 13:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Igen, az új étel bevezetéses része nem is jutott eszembe. :)

Én azt hittem, hogy úgy adják, hogy már eszi rendesen a főzelékeket, de az anyuka úgy dönt, hogy adja a tápot is mellé. A szopit azért nem gondoltam, mert az egyértelmű, hogy jó a babának, csak én a táppal kapcsolatban vagyok szkeptikus és ezért gondoltam, hogy amint eszik rendes kajcsit, örül az ember, hogy nem kell a táp.

De így már jobban értem. :)

Még egyszer köszi.

2011. jún. 19. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Annyi még, hogy egy éves kor után is szerintem jobb a junior ital, mert -főleg nálunk a lányom nem nagy evő, de a junior italból megiszik fél litert naponta- benne van a korának megfelelő vitamin és ásványi anyag, sőt vannak omega zsírsavakkal dúsítottak, probiotikusak, amik mind-mind nagyon fontosak a kicsi szervezetének.
2011. jún. 20. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!