Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor a glutént hány...

Most akkor a glutént hány hónapos kortól kell bevezetni?

Figyelt kérdés
Nálam a védőnő azt mondta, hogy várjunk vele 1 éves koráig. De itt egy csomó helyen olvasom, hogy már 6-7 hónapos kortól be van vezetve. Babám most 8 hónapos, már adtam neki egyszer kétszer olyan bébiételt amiben babakeksz volt. Az elég neki, ha veszek babakekszet és azt adok neki? abból mennyit kell enni?
2011. jún. 19. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Hú, de megoszlanak a vélemények ezek szerint.

Nekem a védőnő és a gyerekdoki is azt mondta, hogy 6 hónaposan már mindenképpen adjak neki gluténtartalmú ételt.

Én adtam neki babakekszet ekkor.

2011. jún. 19. 11:44
 2/9 A kérdező kommentje:
és sima háztartási kekszet is lehet már neki adni?
2011. jún. 19. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:

4-5 hónaposan háztartási keksz anyatejbe morzsolva. Ha az nincs, akkor gondolom tápszerbe.

A védőnők köztudottan nem értenek ezzel egyet. Legalább is többtől ezt hallottam. De szerintem egy főorvos professzor többet tud a védőnőnél. :)

2011. jún. 19. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Én kb 5 hónaposan kezdtem el almapürébe rakni egy kávéskanálnyit. Semmi baja nem lett tőle, pedig mi ki vagyunk téve az allergia veszélyének is..

Szerintem nyugodtan próbálkozhatsz már.. Bár ez szerintem bátorság kérdése is:)

2011. jún. 19. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
én is 6 hónaposan kezdtem, babakekszet morzsoltam reszelt almába, banánba, körtébe, mindenféle gyümibe. De dúsítottam így Sinlacot és tejpépeket is. 9 hónaposan mi már bevezettük a savanyított tejtermékeket, így akkor már natúr joghurtba, kefírbe és túróba is tettem.
2011. jún. 19. 12:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Bőve 6 hós kora után vezettem be, 6 hónapig csak ciczett, eszembe sem juott mást adni.
2011. jún. 19. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
nekem azt mondta az orvosunk, hogy a csak anyatejes babámnak adjak glutént 4 hónapos korától...
2011. jún. 19. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Igaza van az utolsónak. Bocsi, erről megfeledkeztem. :) Rosszul emlékeztem, de így, hogy ezt írta, beugrott.
2011. jún. 19. 13:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi 5 hónaposak vagyunk. Már kapott kekszet. De még csak szopizik. A mi orvosunk azt mondta, hogy anyatejes babáknál 4-6 hónap között kell adni, amikor még csak anyatejet kap. Ilyenkor az anyatej megvédi a bélflóráját.
2011. jún. 19. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!