Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez lehet később baj? Ne...

Ez lehet később baj? Ne engedjem neki?

Figyelt kérdés
Még fél hónap kb és 2 éves lesz a kislányom. Folyton azt mondogatja, hogy: 'cici,cici, muti'. Meg simogatja, odabújik, felhúzza a felsőm és ad rá puszit, elalvásnál is fel akarja húzni a felsőm. Kipróbáltam mit csinál és úgy bújt oda... Mit csináljak?
2011. jún. 19. 08:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. sztem nem baj. sőt sztem az nem igaz, hogy a cici csak kajaforrás, és ne ahhoz ragaszkodjon hanem hozzád. a szoptatott kisbabának sokmindent jelent a cici. kaja is, de más is. ha izgatott, nyugtalan, megnyugszik rajta, ha fáj neki valami, elcsitul rajta (meerthogy fájdalomcsillapító anyag is van a tejben). satöbbi. szóval ezekhez a kellemes dolgokhoz köti a cicit. ettől még az anyához ugyanúgy ragaszkodik. ha kell neki vmi miatt, nem véletlen, az enyémnek is időbe telt a leválás, meg kell szoknia, fokozatosan, hogy más dolgokkal hozza ezt összefüggésbe. nálunk ez minden probléma nélkül megvalósult. pl. most az van, hogy mikor elalszik, akkor a hasán át kell raknom a kezemet, és átölelni. anélkül nem alszik el. meg néha a másikat a feje alá. eszébe se jut már cicit kérni. hónapokig tartott, de elmúlt. azt nem mondom, hogy nem lehet kicsit "segíteni" neki, hogy egyre kevésbé ragaszkodjon, elterelni a figyelmét satöbbi. de alapból megtagadni sztem abszolút helytelen. esetleg ha téged zavar, hogy mondjuk puszilgatja, vagy tapogatja, akkor meg lehet neki mondani, hogy az neked nem jó, már megérti ennyi idősen, és felajánlani, hogy mondjuk akkor lehet hozzábújni. ettől nem érzi majd magát elutasítva, neked mégse lesz kellemetlen. és megbeszélni vele, hogy utcán ha esetleg eszébe jut, nincs cici csak otthon.
2011. jún. 19. 13:57
 12/14 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, csak nem tudtam mire vélni. Érdekelt más mit gondol.
2011. jún. 19. 14:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Ez azért nem igazán jó,mert mi van,ha megy valaki hozzátok vendégségbe,vagy ti mentek valahova,és mások előtt is elkezdi húzgálni fel a pólót rajtad?Elég ciki lenne szerintem.
2011. jún. 19. 16:46
 14/14 A kérdező kommentje:
Otthonis csak a szobába...
2011. jún. 19. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!