Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos kisfiam nem akarja...

8 hónapos kisfiam nem akarja meginni a tápszerét már 2 napja. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hónapos. Elég sok mindent eszik már, azt szivesen is eszi, amit kanállal kap. Egy napi étkezésünk így néz ki: reggeli-tápszer, tízórai-gyümölcs, ebéd-főzelék, uzsonna-tejpép, vacsora-tápszer. A tápszer mennyisége 210ml lenne.

A gond azzal van, hogy a tápszerből alig iszik. Kb. 2 napja csak 40-50ml-eket. Reggel is és este is. A tejpépet se eszi úgy, mint eddig. Eddig imádta. Foga még nincs, de várjuk nagyon.

Szerintetek mi lehet az oka? Netán a foga miatt vagy a meleg miatt nem kell neki? Vagy esetleg megutálta az ízét? De akkor valamivel pótolnom kéne, mert ez így kevés tejalapú étkezésnek.

2011. jún. 18. 06:52
 1/5 krisztivan ***** válasza:
Kisfiam 5 hós kora óta nem hajlandó tápszert inni.Még van valamennyi tejcsi de az kevés.Én viszonylag hamar bevezettem a joghurtot és a túrót.Azzal te is tudod pótolni a tápszer hiányt.
2011. jún. 18. 07:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Már eszik joghurtot és túrót is. Nem tudom, hogy maradjon-e az étkezések rendje így, ahogy fentebb írtam. És akkor megelégszek azzal, hogy csak ennyi tápszert eszik. Vagy próbáljak valami mást adni reggel, de legalábbis este?
2011. jún. 18. 08:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez csak pár nap múlva lesz 8 hós. ő is eszik már nagyon sokmindent, túrót is joghurtot is. én akkor etetem meg tápszerrel amikor már mélyen alszik. akkor olyan jóízűen cupizza. sajnos máshogyan nem hajlandó, ezért próbáld meg, hátha álmában...
2011. jún. 18. 09:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy este fürdés után örülök, ha elalszik. Elég hamar felébred, ha pl. a textilpelenkát megigazítom rajta (azzal alszik el). És amúgysem alussza át az éjszakát, kb. 2 alkalommal aludt eddig reggelig. Hajnal 3 körül teát kér.
2011. jún. 18. 09:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Nalunk is ugyanez a mese, szerintem megunjak a tapszert, legyunk oszintek, rossz is :P Na de potolni kell : joghurt vajaskenyer, sajtfelek, en mar tehentejet is probaltam kiskanallal csorospoharral, kakaot is probaltam az sem kell neki. Ez van, joghurtot tobbszor is kap naponta. En ejjel mikor ugy felkel, hogy jatszik, vagy sir, akkor hamar csinalok neki 1 adag tapit, akkor szivesen megissza, kb 150ml. Lanyom is kb 3szor ebred ejjel inni ,ebbol mostmar 1szer tapot kap, valahogy megkell oldani a tejtermekeket. A tobbi "ragnivalo" etelt olyan szivesen eszi es orul mikor mondom hogy eszunk es veszem elo az etetoszeket, de nekunk mar 6 fogunk van, 9 honapos lassan es kb 3 hete nem eszik tapszer reggel es este sem :(
2011. jún. 18. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!