Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiatal Szülők! A mai árak...

Fiatal Szülők! A mai árak mellett havonta mennyit költötök a babátokra?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszait várom, akik külön házban élnek a nagyszülőktől, tehát önellátóak, esetleg lakáskölcsön, egyéb kiadások is vannak. Mikor vállaltátok a babát? Jó esetben, ha nincs semmi betegség, mennyiben van egy gyerek az 1. éveben havonta? Ha ruhákat családból kapok, vagy olcsón veszek, tejem van, stb.

Lehet, hogy furcsának tűnik a kérdésem, de fontos lenne, hogy többen válaszoljatok! Baba előtt állunk. A mindennapok problémái, hitelek, munka nagyon megkeseríti az életünket, és a Párom azért tart a babától, mert hogy nagyon sokban van havonta, és hogyan élnénk meg.... Párom 34, én 28 éves vagyok.

Nagyon várom a válaszokat!Köszi előre is!

2011. jún. 16. 21:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Elsőre kellenek természetesen az alap dolgok,mint a kiságy,babakocsi,ha van autó,akkor hordozó,ágynemű és sok kis apróság,amit 9 hónapra le lehet bontani költségekben.

Én 2 éve 5000-ért vettem a kiságyat matraccal,lepedővel és fejvédővel együtt,5000-ért babakocsit(nagykerekű és design-os),valamint a hordozót kaptam,de pár ezerért azt is lehet már kapni.Ruhákat Vaterán vettem,amik 1 éves korig szinte új állapotban kaphatóak és nagyon olcsón.Hisz nem tudja elhasználni őket egy alig mozgó gyerkőc.

utána a havi kiadásunk így alakul a babánknak:

- Pelus (pampers)- 5-7 ezer Ft.

- fürdető (Jonhson's) - 600 Ft.

- Popsitörlő 4x80 db (Jonhson's) - 1300 Ft.

- Fél éve veszünk neki egy doboz Nestlé tejitalport - 1500-1700 Ft

- Az első hónapokban használtam hintőport (Gabi)- 600 Ft

- A nagy tégelyes Sudocream 2000 Ft.de az nem havi kiadás.

- Ruhákat szinte havi szinten veszek max. 5000 Ft értékben Vaterán.Anyukám néha vesz neki új ruhát,na meg én is néha,de sose drágán.De senki nem mondja meg,hogy melyik ruháját vettem használtan.

Játékokat alig vettem.Vaterán egyszer 1800 Ft-ért vettem pár játékot,a többit kaptuk.Plüss állatot egy db-ot sem bettem mégis van egy nagy ládával,mert mindenki azt hozott neki vagy éppen az én régi kincsként őrzött játékaim voltak. KAját már régóta azt eszik,amit mi és kap minden nap gyümölcsöt és tejterméket.A mi havi kajakiadásunkban benne vannak ezek is,ami kb 25-30. max és minden nap van hús az asztalon,mert a férjem nagyon húsos.

Szóval kb olyan 15,de max 20.000 a max kiadás a lányra és mindent megkap.

2011. jún. 17. 01:01
 12/21 anonim ***** válasza:
Ami sokba kerül az inkább a kezdés, ahogyan néhányan már írták is. Az nekünk kb.250 ezer volt, persze ebben benne van a 40ezres légzésfigyelő, apának megtetszett egy 18ezres ágynemű garnitúra... Meg ugye a sok apróság. Vannak dolgok amiket megvehetsz, de megvagy nélküle is: pihenőszék-20ezer, játszószőnyeg-15ezer...és még sorolhatnám. Ezek persze az új árak. Babám most 8 hónapos, havi max.8ezer a pelenka(én is Pamperst használok, az vált be), popsitörlő, popsikrém, fültisztító, fürdető, sampon, esetleg babaolaj, testápoló-bár mi utóbbi kettőt nem használjuk, ez havonta megvan kb. 2500ft-ból, de számoljunk 3 vagy 4ezret. Szóval 12nél járunk, nagyon bőven! Ruhák: turiban iszonyú szép, egyedi címkés darabokat találni sokszor, pár száz forintért, én havi átlag 2-3 ezret költök ruhára, emellett persze néha-néha szükség van új darabokra is talán átlag havi 2000.Ételek... hát igen, ez egy érdekes kérdés.Ha van tejed, nagyon örülj neki. Én 5 hónapos koráig semmi mást nem adtam neki, csak anyatejet. Ha nem vagy ilyen szerencsés, akkor ugye tápszer, nem tudom pontosan, egy ismerősöm elmondása alapján kb. havi 10 ezer körül van.Ha később magad főzöl neki, szerintem olcsóbban kijössz, ezt én sosem számoltam, krumpli mindig van itthon, meg répa is általában, ezekhez jön mondjuk egy kis cékla, brokkoli, husi... Szerintem egy ebéd megvan neki 150 ftból. Boltban ez kb. 3-400 Ft,ha márkásabbat veszel neki. gyümölcs kb. 50 Ft naponta. Ja, hozzáteszem, hogy most 8 hónapos kislányomat veszem alapul.Mellé havi 1500 Ft a tejpép, néha egy-egy csomag joghurt, keksz, havi 2000Ft. maximum. Most ön lassan az autósülés... Még csak nézegetem, valószínű használtat veszek majd, de iszonyú árak vannak.Szerintem olyan 30 körül lesz. Most nagyjából ennyi jutott eszembe. ja, én 27, párom 31 éves. 75ezer a hitelünk, a gyedem... nevetséges 50ezer körül van, és a párom is magyar fizetésért dolgozik. Szóval nem egyszerű, de mikor vállalna az ember babát, ha nem most? Életünk legjobb döntése volt! Hidd el, azt a boldogságot, senki, és semmi mástól nem fogod megkapni, amit egy kisbaba nyújt neked!
2011. jún. 17. 06:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Változó, hogy mennyit költünk egy hónapban...átlagosan szerintem 30ezer forintot.
2011. jún. 17. 08:23
 14/21 anonim ***** válasza:

úgy indultunk neki, hogy nem lesz semmi, ehhez képest ami apróságok vannak, azok is rendesen megdobják a havi kiadásokat:

tápszer (nem volt elég tejem) 20-25 ezer Ft

gyógytorna (megállapították, hogy nem fejlődik jól) 15-20 ezer

ami pedig mindenképp van:

2011. jún. 17. 09:04
 15/21 anonim ***** válasza:

véletlenül elküldtem, tehát:

pelenka: 5000

popsitörlő: 1000

babakozmetikumok: 500 körül

ruha: ez elég változó, de újonnan egy darab is 1-2 ezer

játék? ezt kap eleget

esetleg babaúszás: ha viszed hetente az is olyan 10 ezer körül

beadattuk a rota vírus elleni oltást az is 15 ezer volt

Tehát nem tudsz arra számítani, hogy nincs külön kiadás, mert úgyis lesz

2011. jún. 17. 09:07
 16/21 anonim ***** válasza:

09:07 még egyszer írok :)

láthatod, hogy a pelenkával, ilyesmivel elég jól gazdálkodunk. de ha valami külön kiadás van azon nem nagyon tudsz spórolni. nem tudhatod előre, hogy lesz-e tejed. (remélem lesz) így ha összeadod, nekünk sincs messze a 60 ezertől

2011. jún. 17. 09:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Én már válaszoltam, viszont az utolsótól kérdezném, hogy milyen tornára viszed a babádat, amiért 20ezer Ft-ot kell fizetni? Mi is járunk tornára, de egy fillérbe sem kerül.Dévény-tornára, vidéki (nagy)városban.(Nem vita, csak érdeklődés)
2011. jún. 17. 09:31
 18/21 anonim ***** válasza:
magánúton egy alkalom 5000 :(, még nem kezdtük el. (épp most van is kint egy kérdésem, mert én is sokallom és próbálnék egyéb megoldást találni. eddig sikertelenül, az idő meg sürget.)
2011. jún. 17. 09:34
 19/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok hasznos választ! Mindegyik hasznos volt számomra! Akkor átlagosan 20-30 e ft körülre lehet számolni havonta "egy baba fenntartását". Az én férjem úgy gondolja, hogy ha meglesz a baba, rengeteg pénz elmegy majd rá, pedig nem fog... Én is a vaterán fogok ruha és egyéb dolgokat beszerezni, + ismerősöktől. Ahogyan tud, úgyis spórol az ember. Remélem hamarosan jön az a gólya, és a Párom is másképpen látja majd a dolgokat, ha megtudja, hogy APA lesz... :)

Ha valakinek még van hozzászólása, szívesen veszem!

Köszi szépen Mindenkinek, és Sok Boldogságot kívánok a Családotokhoz!

2011. jún. 17. 11:37
 20/21 anonim ***** válasza:
én is azt hittem sok lesz a baba hál istennek nem vészes havi 5000 pelus 1200 törlő 2000 joghurt tej ami neki van csak havi 4000, ezenkívül ruha havi cipő játk felváltva épp mi kel..kb 5-6 ezer..20 ezer körül vagyunk és akkor még el tudunk menni havi 1 szer valahova strand stb.. igy kijövünk 25000. kajára magy kb 50000 ezer mindennel.. rezsi 20000. a gyedem és a családi pótlékom ki is járja....
2011. jún. 17. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!