Hét hónapos babám csak kúszik, tényleg le van maradva?
A lányom 3,5 hósan megpróbált hasizomból felülni és sikerült is neki a mózesben, DE 10 hós kora előtt 1 nappal kezdett kúszni, 2 nap múlva már mászott, 2 hét múlva már a magas csúszdára is felmászott. Se a védőnő se a doki nem mondták, hogy le van maradva azért, hogy későn kezdett el kúszni-mászni, sőt ők nyugtattak. Egyetlen tanácsuk,: tegyem hasra. (Egyébbként a mi védőnőnk nagyon rendes, kedves, 2 gyerekes anyuka, akire lehet számítani.)
A kislányom 1 éves szülinapja után 1 nappal tette meg az első imbolygó lépéseket egyedül. Most 13 hós és szaladgál.
Van olyan ismerősünk, aki 6 hósan mászott, 10 hósan járt, a barátnőm kisfia 6 hós és felállt, olyan ismerősöm is van, aki 6 hósan elindult, DE NEM ŐK A MÉRCE!
Az egyik szomszéd kislány viszont 16 hósan kezdett járni. Most 5 éves, nagyon ügyes, nagyon okos. Vajon mit veszített azzal, hogy mindent később csinált babakorban, mint a többi (hozzá hasonlóan, szintén egészséges) baba?!
OFF!!!
szerintem a 17:03as válasz egy kicsit érdekes...
Kb a babák "fele" gyorsabb (mint az én fiam is volt 8 hónaposan lépett párat egyedül kapaszkodás nélkül) és nem fejlődött volna az agya... Ez egy kicsit (elég nagy!) butaság! Nem tudom ezt ki találta ki. Szerintem abszolút nem azzal függ össze hogy agyilag hogy áll a pici. A fiam Mutatja a kezét arcát száját szemét noziját az okos fejét puszit ad, dob Kacsint (ha mondom neki és mind a két szemével egyszerre de ő nagyon örül neki hogy ezt is tudja és mi nevetünk rajta) néha sikerül megértenie hogy fújja ki az orrát, reggel én ahogy fogat mosok jön velem kapja ő is a fogkeféjét és ő is igyekszik mosni a fogát, tudunk már fogócskázni is stb.. szerintem 15 hónaposan ezek nagyon jó dolgok és kíváncsi lennék ki találta ki hogy agyilag nem fejlődnek annyira (de szerintem ez megint valaki olyan lehetett aki versenyezteti a gyerekét a többi picihez képest és kitalált magának valami hasonló megnyugtató dolgot mert a sajátja nem haladt az Ő által elképzelt tempóban) Bosszantó tud lenni az ilyen nő nem feltételezem hogy ezt te találtad ki de szerintem ha belegondolsz hogy egy picinek mennyit kell agyalni azon hogy kúszásból hogy kezdjen mászni (összehangolni kezét lábát hogy ne fejelje le a padlót) rájössz hogy ez butaság vagy mikor feláll először mennyit agyalnak hogy hogy üljön le és nem biztos hogy még a kiságy rácsot engedje el vagy sem... Nekem személy szerint egy kicsit ez rosszul esik. A gyereked értelmi és érzelmi fejlődése szerintem (is) az első 3 évben leginkább csak a szülőn múlik ha én nem foglalkozom vele és nem tanítom akkor nem fogja tudni megcsinálni a forma bedobós játékokat a megfelelő lyukba dobálni stb...
Úgy látom megint kezdődik a vita, aminek semmi értelme. Senkinek a babája nem okosabb vagy kevésbé értelmes csak azért mert nem egyformán fejlődnek.
Minden pici valamiben előrébb tart, egy másik dologban pedig nem halad annyira esetleg mint a többi baba (pl. nagymozgások-manipuláció).
Nem kell egymásra mutogatni.
Megértem, azt is, hogy panasz van a védőnőkre, a miénkre is van nekem is, egyszerűen nem értem hogy engedik be egyáltalán a körzetben az anyukák, hogy viselik el még arra 10 percre is a lakásukban....
Én csak azért nem mondtam még neki, hogy ne jöjjön, mert mégiscsak kolléga, de már nagyon elegem van...
De! Nem lehet mindenkiről ezt elmondani, mert van, aki tényleg lelkiismeretesen végzi a munkáját, próbál segíteni, tele van empátiával és a szaktudása is helytálló.
Tudom, hogy már előítéletük van az anyukáknak a védőnőkkel szemben, joggal, már nekem is van, de azért megérdemelnek még egy esélyt a védőnők is.
Itt is látom, hogy az én válaszom nem sokat nyom a latba, pedig csak segíteni szerettem volna.
Talán, ha nem írtam volna meg a kilétemet, akkor több bizalma lenne a kérdezőnek az irányomba, sajnálom.
az enyém 6-11 hónapos kora között kúszott, de közben 8,5 hónaposan felállt, és 11,5 hónaposan elindult
szóval az önálló elindulás előtt 2 héttel kezdett el mászni
mi voltunk vele orvosnál, de nem találtak semmi bajt
valószínűleg azért kezdett későn mászni, mert sokáig féloldalasan kúszott, nagyon balos a gyerek, és a kúszásnál sokáig a bal oldalát használta, a jobbat meg inkább csak húzta, és miután rendeződött a kúszása, utána nemsokkal kezdet mászni
egyébként nem a mászás maga a fontos, hanem hogy meglegyen a váltott kéz láb mozgás, és ha ez kúszással is megvan, akkor nem kell izgulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!