Házilag szörp és lekvár hogyan?
Kaptunk most pár kiló cseresznyét és szeretnék a most 10 hónaposomnak eltenni belőle télire. már fagyasztottam le belőle. hogyan tudnék neki lekvárt, szörpöt csinálni? jön a gyümölcs szezon és másból is szívesen tennék el neki.
köszönöm a válaszokat
Mielőtt nekikezdesz a cseresznye lekvárnak, tudnod kell, hogy rettenetesen habzik, még véletlenül se tedd tele vele a fazekat, mert ki fog futni!
Az üveget, amiben elteszed, forrásban lévő vízben forrald ki, és közvetlenül a vízből való kivétel után tedd bele a pont akkorra elkészült finomságot, így nem fog megromlani.
Receptet rengeteget talász a neten, egyik jobb, mint a másik, győzz csak választani közülük.
Itt van egy jó cikk a házi lekvárkészítésről, a kommentekben is vannak hasznos tanácsok, érdemes elolvasni.
én nem teszek el cseresznyét lekvárnak.
szörnyes ízetlen, igazából csak a cukrot leet érezni, akkor már inkább kompótnak- szerintem.
kimagozod, megszórod cukorral (mondjuk fele annyi kilóval mint amennyi a cseresznye), egy kanál ecetet beleteszel. én citromlevet is tennék bele, legyen egy kis íze, 24 órát állni hagyod, majd üvegekbe töltöd. én a tetejére egy fél mokkáskanálnyi szalicilt szoktam szórni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!