19 hónapos agresszív, hisztis kisgyerekkel mi a teendő?
Nem kap meg valamit, vagy valami nem tetszik neki hisztiroham, veri a fejét a padlóba, vagy a szekrénybe,hanyatt vágja magát, ordít. Üt!
Próbáltam hogy ráhagyom, hagy csinálja. Kifigyeltem, hogy a hiszti közben folyamatosan figyel. Rámnéz, és folytatja tovább.
Próbálok jó szülő lenni, soha nem látott hasonlókra példát. Mindig próbálom neki értelmesen elmagyarázni a dolgokat, de sokszor hiába. Egymaga nem játszik el, mindig mellette kell lenni. Mosogatni ha próbálok (adagokban, kb 1perc)csimpaszkodik, és ordít. Megfordult a fejemben, hogy egyáltalán jó anya vagyok-e?
El fog ez egyáltalán múlni?
Kicsit kétségbe estem. Mama is szólt, hogy agresszív a gyerek, üti, és közben azt mondja hogy dá dá. Pedig én soha nem mondtam ezt neki, főleg nem dádáztam soha.
el van kényeztetve.
kifigyelte milyen módzserekkeléri el amit akar és persze, hogy ezt csinálja.
Nem tudsz mást tenni,mint nem engedni neki. Ha rájön hogy hiába csinálja,akkor abba fogja hagyni.
Most már nehezebb lesz, tovább tart mint az első próbálkozásoknál lett volna,de fontos hogy soha ne engedj. Ha egyszer engedsz kezdhetsz mindent elölről.
Tehát na add neki amit akar, ne törödj vele, ha mosogatsz, hagyd egyedül játszani.
Köszi a válaszokat. Megpróbálok még következetesebb lenni.
Ezt a szőnyegen játszós dolgot próbáltam. Ahogy elindulok tőle ordítva szalad utánam, aztán visszamegyünk, megmutatok pár játékot, hogy azzal még ma nem is játszott, meg milyen jó játék, próbálok kisomfordálni, újra szalad. Ezt egy párszor megcsináltam. A vége mindig az lett hogy leültem vele én is játszani. Mindenhova húzni akar magával, fogja a kezem, ha nem adom, és mondom hogy most anya nem tud menni megint hiszti.
Már sokan mondták, hogy jajj de jó nekem, otthon vagyok a gyerekkel, mindent meg tudok csinálni, pihenni, csuda jó dolgom van. Csak nálam nem így sültek el a dolgok?
Egyébként egy nagyon értelmes cuki gyerek, segít teregetni, bepakol a mosógépbe stb. Nem minden napunk ilyen, mint ahogy leírtam, de ezen a héten pengeélen táncoltak az idegeim.
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:01
Ezzel a válaszólóval tökéletesen egyetértem. Minden gyerek más, és van aki temperamentumosabb, és ezért vannak nehezebb időszakok vele. Fiam is hullámokban ingerültebb, és azt veszem észre, hogy azért mert egyre jobban érti a világot (összetett mondatokban elmondom, mit kérek tőle, és megteszi, nem kell ismételnem, pl: menj ki kérlek a konyhába és a székről hozd be anyának a kupakot, megy és csinálja), de még nehezen tudja kifejezni magát (kevés szót használm, inkább hangutánzószavakat, és babajeleket, és ez már kevés neki)
Legyél türelmes, a szabályaitokban következetes és kitartó, én is így próbálkozok, és látom az eredményt. Ja, és próbáld neki tudatosítani, hogy mit érez, hogy megtanulja kezelni az érzelmeit. Pl ha mérges vmiért, mond h látom most mérges vagy mert nem teheted meg ezt v azt, megértem, de nem mászhatsz a mosogatóba, mert leesel onnan és fájni fog. Nálunk ez ált működik
Kedves kérdező
Látom régi kérdés de ha itt vagy még mesélnél mi történt veletek? Nálunk is ez van. Ha valami nem úgy van ahogy akarja, harap, megüt, megfejel engem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!