Tulajdonképpen mikor is kellene megvizsgáltatni a babák hallását?
Van külön hallásvizsgálat, ezért írták rá a zárójelentésre. Az audiológusok szeretik pici korban elvégezni a vizsgálatot (max. 2 hónapos korig), mert ehhez a babának mélyalvásban kell lennie, és hát az elején szinte csak alszanak a gyerkőcök - nekem így mondták annak idején, mikor időpontot kértem (sőt, gyerekorvosunk is ezt mondta). És még azt, hogy ha nem alszik a baba, akkor bizony a szülők órákat ott töltenek a váróban és várják, hogy elszundítson - hát én nem tudom, nekünk szerencsénk volt, mi 6 hetesen voltunk ezen a vizsgálaton.
A vizsgálat egy speciális, nagyon finom, kimondottan babáknak való műszerrel úgy történik, hogy alszik a baba, és hol az egyik, hol a másik fülébe tesznek egy fülhallgatót pár percre összesen, van egy kapcsoló, amin lehet állítani a rezgéshullámot és mutatja a monitor, melyikre hogy reagál a baba - nem értek hozzá, én csak néztem a monitoron a görbét, majd a kisfiamat ahogy édesdeden, mozdulatlanul alszik... :) szóval nem zavarta a rezgés, számomra úgy tűnt, hogy nem is hallja, de mégis! :)
Nem tudom, hogy más gyermekorvosnál hogy van, de a mienk egyből figyelmeztetett a vizsgálatra, nehogy elfelejtsük, ahogy hazaértünk a kórházból.
Mi is 3 hónapos kor előtt voltunk hallásvizsgálaton
Azért ilyen későn, mert egyszerűen nem kaptunk máskor időpontot.
Nem tudom nálatok, hogy működik, de itt nálunk nincs mindig gép, ezért is kell előre egyeztetni. Szóval tényleg nem árt ha minnél hamarabb bejelentkezel, mert még így is lehet hogy várnod kell.A vizsgálat úgy működik, ahogy az előttem válaszoló írja. Nálunk olyan gyorsan ment, hogy az apósomnak, aki a sofőr olt, még egy cigit sem volt ideje kint elszívni:))
De az ismerősöm 3x volt mire nekik sikerült
Szia
A lányom a kerepestarcsai kh-ban született, és őt is visszarendelték hallásvizsgálatra (ugyanoda) 6 hetesen kellett menni.
A lányom nem aludt közben, és a másik 3 gyerek sem míg vizsgálták (onnan tudom, hogy üvegablak volt a vizsgálószoba ajtaján és be lehetett látni).
Ugyanúgy bedugták a műszer érzékelőjét előbb az egyik, aztán a másik hallójáratba, és a nőci tekergette a gombot (állította a frekvenciát), kb 5 perc volt az egész.
Amúgy nekünk csak azért kellett visszamenni, mert újszülöttként tele volt magzatmázzal a füle, és annak kell pár hét, míg az ilyen szűk és kacsakaringós kis helyekről totál felszívódik.
De én is teszteltem itthon a babámat hasonlóan mint te, és tudtam, hogy tökéletesen hall - ez be is igazolódott.
Szerintem ne vedd fel, hogy leszúrt a nő a telefonban, mert ha tényleg komoly problémát találtak volna a picuridnál újszülöttként, akkor biztos hogy alaposan tájékoztattak volna a teendőkről.
Mi már úgy kaptuk meg a kiskönyvet a kórházban, hogy benne volt az időpont 4 hetes korára, a csípu uh-al együtt.
EGyáltalán nem kellett, hogy aludjon a kicsi, másfél perc alatt megvoltunk. Egy olyan szerkezetet tett a füléhez, mint a lázmérő, és kész is volt.
Ne félj, semmi baj:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!