Mit csináltok, ha a babátok éjjel ébred, de nem sír, hanem elvan magában? (5,5 hós)
Figyelt kérdés
Éjszaka (tagnap hajnali 3-kor, ma hajnali 4-kor) egyszer csak hanyatt fordul és elnézelődik a kiságyban (sötétben). Nem sír, egy hangja sincs, illetve egy idő után magyaráz magának. Mivel én minden neszre felébredek, ezért tudom, hogy fent van. Annak idején rémlik, hogy nagyobb gyermekem is csinált ilyent, de őt mindig azonnal visszafordítottam hasra és visszaaltattam. Aztán azt hiszem olvastam valahol, hogy ez normális, hogy éjjel fent vannak néha, de nem vagyok biztos benne, hogy erről a problémáról olvastam e pontosan. Namost ő nem alszik vissza, hanem konkrétan órákig ellenne. Várjak, amíg sír, vagy nyöszörög, vagy szerintetek fordítsam vissza, ha észreveszem, hogy fent van? (Vissza is tud amúgy magától fordulni /legalábbis napközben tuti/.) Napközben meg látom rajta, hogy szeretné pótolni, amit az éjszaka kihagyott, de a napirenden meg nem szeretnék változtatni, örülök, hogy sikerült bevezetni egy rugalmas és mindkettőnknek jó beosztást.2011. jún. 11. 14:26
1/6 anonim válasza:
Ez nem problema, teljesen normalis. Visszalatatja magat. Nem sokaig fog tartani, majd kitalal valami ujat. Ilyenek a babak. Ha felugralsz, visszaforditani, elaltatni, jol ki fog veled szurni. Majd nem lez csondbe, sirni fog, hisz tudja, anyu mindjart ugrik.
2/6 anonim válasza:
Az én kislányom is csinálta ezt egy időben! Én nem csináltam semmit, csak hallgattam őt (néha magyarázott, de nem sírt). De ez az időszak is elmúlt. Eleinte azt hittem szomjas, éhes vagy valami, de nem kellett neki semmi...Aztán ez az időszak is elmúlt, most már nem kel fel éjjel.
3/6 anonim válasza:
Ne csinálj vele semmit, majd visszaalszik. Az enyém is csinálta, de úgy voltam vele, hogy amíg nem sír, hangoskodik, kiabál, addig békén hagyom.
4/6 A kérdező kommentje:
OK! Csak ma pl egy óra fentlét után is még elvolt magában, mondom nem aludt vissza, ugyanúgy hanyatt volt.
2011. jún. 11. 15:03
5/6 anonim válasza:
Szerintem akkor is csak egy átmeneti állapot.
Meddig hagytad őt? Mert lányom volt, hogy két órát is fent volt, de aztán mégis csak visszaaludt magától. Tök jól elvolt magában, nem sírt meg semmi.
De ez csak egy ideig tartott nála (nem is tudom, talán 3-4 hétig), aztán már nem kelt éjjel.
6/6 anonim válasza:
Egy ora hossza sem problema. Jatszik kis kezevel, nezegeti, beszelget, stb. Majd ha almos lesz, visszaalszik. Te tudsz aludni, ha nem vagy almos, parancsszora? HIdd el, semmi baj nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!