Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Refluxos babák anyukái, volna...

Refluxos babák anyukái, volna pár kérdésem, valaki segítene?

Figyelt kérdés

3 hónapos a fiam, eddig cak kicsiket bukott, most már napok óta óriásiakat, kevesebbet is eszik. Én refluxot gyanítok. Nagyon megijedtem, mert olvastam, hogy valakinél légzés leállást is okozott, ez mennyire gyakori?

Van légzésfigyelőtök? Nekünk nincs, és most tiszta ideg lettem, aludjon velünk a gyerek, amíg nem veszünk?

Néha éjszaka csinál egy ilyen nagy felhőkölést, nem tudok jobb szót rá, kicsit olyasmi, mintha röhögne egyet, de most elgondolkodtam, lehet, hogy légzés kimaradás, és gyorsan kap levegő után?

Éjszaka egyébként nem szokott bukni, nappal is ha az ágyban, akkor elfordítja a fejét.

2011. jún. 10. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A lányom is 3 hónaposan lett reflux gyanús. Aztán kiderült, hogy nem az, de kaptunk AR tápszert, ami sz@rt sem ért... Ugyanúgy bukott tőle, és nem is lakott jól vele. Azóta rizs pelyhet teszek a tápszerébe, hogy sűrítsem. Nem bukik, ráadásul még jól is lakik tőle.
2011. jún. 10. 22:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem is sokat bukott a lanyom.

Probald meg, hogy nagyszotart teszel az agy 2 laba ala, azon az oldalon ahol a feje van.

Van masszazs hasfajos lefluxos babak szamar (en jartam egy kurzusra ahol megtanitottak).

Anyatejes vagy tapszeres?

Ha tapszeres erdemes kulon bukos babaknak valo tapszert adni ami surubb mint a sima tapszer.Eves utan meg jo, ha sokaig fuggolegesen fogod.Mindig fel orat legalabb ugy tartottam a lanyom es ha nem volt dologm akar tovabb is.

Nekunk volt legzesfigyelonk.

Biztos van aki tapasztaltabb ebben a temaban.En kulfoldon elek es itt nem nagyon vettek komolyan a lanyom bukasait.Amit tudtam megtetem es el is mult magatol, de neki nem volt olyan komoly a helyzete szerintem....bar sokszor elofordult, hogy az egesz tej visszajott :S

2011. jún. 10. 22:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Én is külföldön élek :), könyveket már alápakoltam. Csak most állt össze a kép szerintem, mert nálunk sem nagyon foglalkoznak azzal, hogy szerintem valami nincs rendben. Most pár órája gondoltam át, hasfájós volt mindig is, olykor szerintem savas a büfije, nem mindig sír, de előfordul, viszont sokszor fintorog.

Holnap veszek Nutritont.

2011. jún. 10. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Hello! Nekem is kb ilyen korban kezdett iszonyat mennyiségeket bukni a babám. Nekünk a gyerekorvos Nutrilon-t javasolt. Anyatejes volt, így vízzel keverve kapta kiskanállal. Attól nagyon szépen elmúlt ez a gond. Amúgy van és volt is légzésfigyelőnk.
2011. jún. 10. 22:44
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja, ő csak tápszeres. De tápszerből nem nagyon váltanék, mert már 4 fajtát próbáltunk, mindegyikből van itthon. Inkább sűríteném előbb, hátha az segít.
2011. jún. 10. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:

meg a sinlacot is szoktak javasolni.Azt hozza lehet keverni a tapszerhez.Mivel nalunk nem kaphato, igy en natur babyrizst kevertem hozza.

Ez volt az elso dolog amit bevezettem a lanyom etrendjebe.

A tobbit csak 6 honapos kora utan :)

Sima hipp babarizst tettem bele, attol jo suru lett.Esetleg azt is megprobalhatd:)

jobbulast:)

2011. jún. 10. 23:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Tejallergiára nem gondoltál?

Csak mert nálunk 2 évig mondták, hogy reflux, mindent kipróbáltunk, és amikor kiiktattuk a tejes dolgokat, akkor jött rendbe.

2011. jún. 11. 06:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak ijesztgetni, de mivel kérdezted. Az én fiamnál többször volt, hogy éjszaka álmában nem vett levegőt. Még egyszer 9 és 11 hónapos korában is jelzett a légzésfigyelő, mert nagyon sokáig nem vett levegőt. De amikor kivettem a kiságyból mindig rögtön vett egy nagy levegőt és aludt tovább. DE nála ez más miatt is lehetett, mert oxigénhiánnyal született és császáros is volt. Azt mondják ezek is lehetnek az okok.

Próbáld ki amit az egyik válaszoló tanácsolt, hogy kicsit megemeled az ágyat a fejrésznél, hogy ne legyen teljesen vízszintesbe. Amúgy mi annak idején a Milupa Milumil Ar-t tápszert használtuk, és az tökéletes volt.

2011. jún. 11. 06:24
 9/11 anonim ***** válasza:

A Nutriton tápszerbe is lehet rakni, én is abba raktam a babámnak- csak ki kell tapasztalni, hogy mennyire sűrítsen, hogy nem fogja a baba visszabukni.

NÁlunk pl a, 170ml-es adagba (5kanál tápszer és 150ml víz) elég volt 2kiskanálka sűtítő (ilyen pici mérőkanálka van hozzá), de egy ismerősömnek a kisfiának az nem volt elég, nekik a 3pupos kanálka vált be, és így nem jött vissza kaja a kisfiából.

Egyébként lehet, hogy nem refluxos a baba, csak gyenge még a gyomorszája. Nálunk ez volt. Hasi ultrahanggal bizonyosodtunk meg róla, hogy a sok bukás nála nem reflux. Ő 6hós korától bukott(ekkor fordult át és gurult a szobába körbe- és hasonfekve jött neki vissza a tej, és az egyéb kaják is mind.) 9hós koráig. Azóta elmult és nem is jött újra elő.

2011. jún. 11. 07:44
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, igen gondoltam tejallergiára, de arra azt mondta az orvos, hogy nincs neki és ő az orvos, majd ő tudja. Kedves, mi? Megpróbálom besűríteni a tápszert, és beszerzek egy légzésfigyelőt. Csak rugós a matracunk, úgyhogy még nem tudom, az alá lehet-e... vagy mehetünk matracért is (véletlen lett rugós egyébként, nem ezt akartam)

Aztán hétfőn doki.

2011. jún. 11. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!