Milyen autósülést vegyek 6 hónapos babámnak?
Ülni még nem tud, viszont úgy veszem észre, hogy a mostani hordozónkat hamarosan ki fogja nőni, meg elég kényelmetlen is neki.
Annyi féle van, nem tudom melyiket válasszam. Érdemes olyat venni amelyik 36kg-ig van? Vagy elég a 18kg-ig, utána meg ülés magasítót venni? Az biztos hogy olyat szeretnék, ami menet közben dönthető, de még mire figyeljek? Tapasztalatokat, esetleg konkrét típusokat várok.
Aminek lehetőleg jók a törésteszt eredményei, ja, és az ára se legyen lehetőleg túl magas, olyan kb. 50ezerig.
Köszönöm.
Köszönöm a válaszokat!
A 2. válaszolótól kérdezem, hogy tudnál egy típust is mondani, amelyik tetszett?
Szia!
Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Eddig arra jutottam, hogy:
- mivel még nem tud stabilan ülni a gyerek a 9-18, 9-25,... kategóriások nem jók. Ezek nem dönthetőek eléggé, és a támla és az ülés szöge derékszög közeli. Így nagyon megterheli a gyerek gerincét.
- marad a 0-18-as kategória, itt a kialakítás inkább kagyló alakú (ez nem tudom későbbn ha már ül a gyerek nem hátrány-e), és általában jól dönthetőek. Menetiránnyal ellentétesen köthetőek. És állítólag 2-3 éves korig jók.
- én 0-18-at ma néztem a brendonban és a baby outletben és nekem a concorde volt a legszimpatikusabb. Igaz ez 45-50 ezer. Viszont állítható a fejtámasz magassága és teljesen vízszintes/fekvő helyzetbe is állítható.
- sokan tanácsolták, hogy várjuk meg a babaexpót, mert ott olcsóbban is hozzájuthatunk jó, használtakhoz, de az április vége és nekünk már az késő.
Üdv.
Géza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!