Hol aludjon a baba? Nálatok, hogy volt?
Velünk aludt mindegyik-nem egyszerre:))-,de ez átgondolt döntés legyen,különben jön a "nem tudom a saját ágyába szoktatni a gyerekem" című kérdés pár hónap múlva.Nálunk kb 2 éves korukig aludtak velünk,utána mentek gond nélkül a saját ágyukba.Jó volt mindenkinek,mivel szoptattam őket,éjszaka is,így nem lettem zombi a felkelésektől,ki tudtam pihenni magam.
A házaséletet addig megoldottuk máshol,nálunk ez sem okozott problémát.:))De ha nem tudod mit szeretnél,akkor gondosan mérlegelj.
Velünk alszik,de csak egy szobában,külön ágyban.Egyelőre több szobánk nincs is.De ha lett volna is együtt akartam volna vele aludni.
A kezdetektől kell vagy erre v. arra rákszoktatni,mert később átszokni mindenkinek nagyon nehéz.Egy barátnőmnek most kellett összeköltözni a babával és nem tud aludni,minden kis rezdülésére felkel a babának.
Együtt aludni nagyon jó,mert:hamar meghallod ha sír és nem ordítja magát éberre mire kapcsolsz.Eleinte amikor még aggódsz hogy minden rendben van -e neked is könnyebb csak bepillantani a kiságyába.Ilyenkor még a tv és egyéb zajok sem zavarják.Ha sír akár apuka is felkelhet bármikor hozzá.
Kölön azért jó,mert önállóságra szoktatja,de más pozitív érvet én nem tudnék mondani.
szia,
ez is mint minden babás kérdés nagyon gyermek függő. nálunk külön kiságyban aludt (egy szobában) 3 hónapos koráig. a fogzás elkezdődésekor (nagyon szenvedett alatta) oda vettem közénk, maradt is 2 éves koráig. szerettük, ha velünk alszik!! januárban készen lett a nagy fiús szoba :) és akkor kapott egy nagyobb ágyat. az óta van egy rendszerünk, hétköznap a saját ágyban aszik, hétvégén velünk. ez nagyon bejött, megszokta és nekünk is jó így, mert ébredünk együtt is :)
Ági
Külön alszik, az első 6 hétben én is a szobájában aludta, utána átmentem a hálóba. Van bébiőrös légzésfigyelő, az apró nyüszire is rögtön ott tudok lenni.
Azért döntöttünk így, hogy mindenki kipihent legyen. Rettegtem volna, hogy ráfekszem. Legyen időnk, helyünk, az összebújásra, esti beszélgetésekre.
Amikor éjjel felkelt a szobájában tettem tisztába, etettem meg, altattam vissza. Ebből a férjem nem sokat vett észre és tudott pihenni.
Néha ha elutazunk mamához, ott egy szobában alszunk, de az összes rezdülésére felébredek, nem igazán pihentető.
Mióta átalussza fixen az éjszakát 6 hónapos korától a bébiőr hangja le van kapcsolva, ha esetleg felébredne meghallom így is a szomszéd szobában alszik.
saját szobájában már az első naptól kezdve. de akkor még ott aludtam mellette egy matracon. ha sírt megpróbáltam simogatással nyugtatni, ha nem sikerült, picit kivettem. aztán fokozatosan elhagytok a matracot és 6 hetes kora óta gyönyörűen átalussza az éjszakákat. (néha-néha később fekszik,(11 óra) vagy korábban kel (5 óra))
azt mondhatom, megéri az első pár hetet rááldozni az ágyába szoktatásra. az ajtók nyitva vannak, közel van a két szoba egymáshoz, ha reggel ébred, egyből meghallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!