Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Étkezés kiváltásban segítséget...

Étkezés kiváltásban segítséget kérnék? Anyatejes 8 hónapos

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy is működik a szopik kiváltása. Ugyanis nálunk van nap mikor nem kér rendes kaja után cicit, de viszont olyan is van, hogy csak egy negyed üveg bébikaját eszik meg és utána se kér cicit. Viszont van olyan is, hogy eszik rendesen és még szopizik is. Most lesz 8 hónapos. Hogy kell ezt pontosan csinálni? Ebéd után egyszerűen ne kínáljam meg cicivel?
2011. jún. 7. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia,

Én úgy csináltam/csinálom, hogy amelyik étkezést akarod kiváltani (gondolom kb. 5* szopizik), akkor először cici, utána kaja, első nap minimális kaját eszik, második nap ugyanennél az etetésnél csináld, valószínűleg már tudni fogja, hogy cici után lesz más is, így napról-napra kevesebbet fog szopizni, többet kanalazni. Kb. egy hét múlva (nálunk így volt) már alig szopizott és több mint felét megette a bébikajának (kb. 200 gr-nak a felét), utána levő napon már nem szoptattam, csak kanalasat kapott.

Babám lassan 9 hónapos, ő így eszik:

6-fél 7: szopi

10: szopi,

11:30: főzelék (ezt váltottam ki először, ezután megy aludni 2 órát)

15:30 gyümölcs keksszel

18:30 ami ebédre volt

20:00 alváshoz cici

Az éjszaka változó, 3 verziónk van:

ébred éjfélkor, fél négykor

ébred fél négykor

átalussza az éjszakát (ezt szeretem a legjobban :-))

Sok sikert!

2011. jún. 7. 14:41
 2/8 A kérdező kommentje:

és amikor nem szopizik, akkor gondolom megitatod mással. Olyankor mennyit iszik? Már csak azért, mert próbálkozok az itatással, de nagyon nem jön be neki, még akkor se, mikor kimarad egy szopi.

MEg az a bajom, hogy nem rendszeresek ezek az etetések. Mármint úgy értem, hogy egyszer kimarad a szopi, egyszer nem.Már lassan 2 hónapja, hogy elkezdtem a hozzátáplálást. Mostanra már elhagyhatnám a déli szopit nem?

2011. jún. 7. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia,

Vízzel itatom, de kb. 3 hónap volt és több étkezés kiváltás mire normálisan iszik (kb. 2 hete). Ez azt jelenti hogy napi kb. 2-3 dl.

A dokinénink eddig is azt mondta, hogy nem baj, mert a szopi elég neki folyadékként.

A délit szerintem kiválthatod, de szerintem úgy könnyebb, ha még nem annyira éhes. Én azt vettem észre, hogy amikor az elején akkor akartam kanalast adni mikor már szopi idő volt (kb. 3 óránként evett mindig) akkor nem fogadta el, csak ha előtte szopizhatott, mert annyira éhes volt, hogy nem volt hozzá türelme.

Ezért én úgy csinálom (ahogy írtam is) hogy 10 körül szopi, utána nem várok 1-fél 2-ig, hanem délben kanalas. Eleinte kevesebbet eszik, mert még annyira nem éhes, viszont pár nap és rájön, hogy a délelőtti szopi után lesz hamarosan kanalas, így kevesebbet fog 10 körül szopizni.

Ezért fontos szerintem, hogy mindig ugyanazt az etetést kínáld főzelékkel, így megszokja.

Majd írj hogy sikerült.

2011. jún. 8. 13:10
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget. bocs hogy téged zaklatlak, de ha már ilyen kedves voltál hogy válaszoltál, akkor még kérdeznék :)

szóval a kérdés kiírása óta délben nem kínálom meg szopival. Nem is kereste. Adtam neki gyümölcslevet, abból keveset kortyolt. Viszont két napja a délelőtti gyümölcs után nem szopik, csak bekapja és ennyi. Akkor ez azt jelenti, hogy már nem kell neki gondolom. De akkor már ne is kínáljam meg többet? Meg még egy. Ma nagyon kevesett evett ebédre, kb. 5 kanállal, így utána megkínáltam szopival. Nem kellett volna? Vagy te mit csinálsz ha nem eszik sokat, akkor hagyod, és majd legközelebbi kajánál eszik?

köszi a segítséget

2011. jún. 10. 14:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia,

A délelőttire nem tudok mit írni, az enyém olyankor még csak szopizik, nálunk délután van a gyümi.

Ma az enyém is kevesett evett a megszokott 200 ml helyett kb. 70-et, nem kapott cicit utána, ment aludni, kb. fél 4-kor szokott uzsonnázni, de mivel keveset evett délben lehet, hogy ma hamarabb lesz uzsi. Ha jól hallom most ébred, ha úgy látom éhes, most kap cicit, és kb. 4 körül gyümit. Így az esti vacsi nem borul.

2011. jún. 10. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
A délelőttihez esetleg próbáld még hogy 2-3 napig ha továbbra sem akar szopizni a gyümi után, akkor hagyd rá.
2011. jún. 10. 14:16
 7/8 A kérdező kommentje:
szia. képzeld azóta se kéri délelőtt a szopit. így már kettőt elhagytunk :) próbálom itatni, elég nehézkesen megy. Kb. 20 ml csúszik le evés után. Viszont még azt kérdezném, hogy szoktam olvasni hogy ezekben a melegekben többet szopiztatják a babát. Te is szoktad? Én ma két étkezés között adtam neki, és jo sokat meg is evett. Vagy ezt már ne csináljam? csak mással itassam?
2011. jún. 14. 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Ügyesek vagytok!

Pluszba két etetés között csak vizet vagy teát iszik, de a déli alvás után kb fél 3-3 körül visszaálltunk szopira, igényli és én is. Ezután 4 körül kap gyümit.

Ja és délelőtt viszont kimarad mert mostanában fél 5 körül szopizik visszaalszik fél 8- ig akkor szopi, 9 körül kenyér májkrémmel ezután délben főzelék.

2011. jún. 14. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!