Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elvihetem nyaralni a gyermeket...

Elvihetem nyaralni a gyermeket az apja tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Élettársi kapcsolatba született egy gyermekünk, 1,5 éves most. El szeretnék menni vele pihenni. Gyámhivatali papírunk van a gyermekelhelyezésről, tehát hogy nálam van elhelyezve, azonban a láthatásról még nincs bírósági döntés. Köteles vagyok bejelenteni a gyermek apjának, hogy elutazunk, vagy majd észreveszi és kész?
2011. jún. 6. 18:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Kedves utolsó! Azt meg tudnád mondani nekem biztosra, hogy akkor se viheti el a gyereket 3 éves koráig, ha nincs erről még papírunk? Köszönöm

2011. jún. 7. 07:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. Biztos, hogy csak a jelenlétedben látogathatja. Nem is viheti ki a lakásból, ha nem egyezel bele. 2 hetente 2 óra.
2011. jún. 7. 13:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Úgy döntöttem végül, hogy felkeresek egy ügyvédet, aki most már tényleg tájékoztat arról, hogy mit tehet az apa....

Az ügyvéd közölte, hogy a gyámhivatalban felvett gyermekelhelyezésről szóló dokumentum - mely alapján nálam van elhelyezve a gyermek - nem ér semmit. A szülői felügyeleti joga ugyanakkora, mint nekem, tehát akkor hozza-viszi a gyereket, amikor csak akarja. Ha akarja, akkor vissza se hozza napokig. Csak tájékoztatnia kell, hogy a gyermeket ne keressem. Természetesen én is ugyanezt megtehetem.

Szóval mehetek a gyerekkel pihenni, de benne van a pakliban, hogy ő is ugyanígy elviheti akár hosszabb időre is. Hát nem semmi...

A tárgyalásig meg még van egy kis idő, és az sem biztos, hogy elsőre meg tudunk egyezni, és addig ez az állapot áll fenn.

Most már csak abban bízhatok, hogy ő ezeket a dolgokat nem tudja.

Köszönöm a kommenteket!

2011. jún. 7. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!