Elvihetem nyaralni a gyermeket az apja tudta nélkül?
Figyelt kérdés
Élettársi kapcsolatba született egy gyermekünk, 1,5 éves most. El szeretnék menni vele pihenni. Gyámhivatali papírunk van a gyermekelhelyezésről, tehát hogy nálam van elhelyezve, azonban a láthatásról még nincs bírósági döntés. Köteles vagyok bejelenteni a gyermek apjának, hogy elutazunk, vagy majd észreveszi és kész?2011. jún. 6. 18:50
1/13 anonim válasza:
Csak ha érinti a láthatási időt, vagy ha külföldre mégy.
2/13 A kérdező kommentje:
A láthatásról még nincs bírósági döntés! Belföldre megyünk...
2011. jún. 6. 18:54
3/13 anonim válasza:
Pár nappal az utazás előtt megmondanám neki, h ettől-eddig ne keress, mert nyaralunk. Nehogy a végén patáliát csapjon, mert pont akkor keresett.
4/13 anonim válasza:
Bocsi, hogy megjegyzem, de ennyire rosszban vagytok, hogy gondolkoznod kell azon, hogy szólj-e neki vagy sem?
5/13 anonim válasza:
írj neki egy sms-t,mert kitudja, de ne úgy írd meg neki hogy azért mert nem tudod hogy tudnia kell e, hanem mondjuk írd meg neki, hogy pár napig nem leszel elérhető ha keresne ezért és ezért, és menjetek csak
7/13 anonim válasza:
írj egy sms-t miután elindultatok, csóró ne keressen hiába!
8/13 A kérdező kommentje:
Igen, ennyire rosszban vagyunk, bántott is, egy agresszív! Ha megmondanám neki előre, hogy elutazunk, akkor vissza se hozná a gyereket mikor elviszi láthatásra. Most viszi mindig, mivel még nincs bíróság által meghatározva hogy mikor vihet... Ki vagyok tőle készülve totál...
Szóval semmi törvény arra, hogy nekem be kéne jelenteni, ugye? Mert akkor elutazunk és majd onnan küldök neki sms-t, hogy mi van.
2011. jún. 6. 19:07
9/13 anonim válasza:
Ráérsz akkor írni, ha már nem vagy otthon. Az SMS azért jó, mert nálad nyoma van, hogy Te jelezted, így utólag sem lehet gond, ha esetleg a Gyámhivatalhoz fordul- megteheti, arra hivatkozva, hogy "akadályozod a láthatást".
10/13 anonim válasza:
Én sem szólnék neki előre. De a helyedben oda sem adnám neki...mi az, hogy nem hozza vissza??? 3 éves koráig csak a te jelenlétedben látogathatja előre egyeztetett időpontban ott ahol te meghatározod. El se vihetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!