Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek érdemes vele...

Szerintetek érdemes vele foglalkozni, vagy hagyjuk elveszi a tudását?

Figyelt kérdés
A lányom három hónapos kora óta háttérzajként hallgatja a babytv-t napi egy-két órát. Ma már 15 hónapos. A reggeli és az esti tápszert mesenézés közben issza meg. Aztán kikapcsolom a tv-t. Tegnap egy rajzon kérdezgettük, hogy hol a napocska, hol a csiga stb. Amikor a gombát kérdeztük nem reagált. Mondtam az öcsémnek, hogy látott már gombát többször a mesében (és mondjuk neki, hogy gomba). Erre ő mondta neki, hogy lehet, hogy angolul tudja. Amikor angolul mondtuk, mosolyogva rámutatott. Erre felbuzdulva az öcsém végigkérdezte a színes ceruzákat is angolul. Majdnem mindet meg tudta mutatni. Hihetetlen..... Találkoztam a Helen Doron angollal, de az nekünk nagyon drága lenne. Szerintetek? Érdemes lenne vele angol nyelvű cd-t hallgatni napközben? Vagy valami más?
2011. jún. 6. 05:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen picinek nem kell külön angol még, majd olyan oviba kell adni, ahol mindenképp van angol, és foglalkoznak vele. Vagy ha ti tudtok, napi 1 órát angolozni vele, de én csak később tenném. Tudod, honnan tanulta? Azt a forrást megtartanám (ha babytv, akkor az, nálunk a nick jr.-on megy a Dora, a felfedező, ami néha belesző angol tanítást).

De ez az én véleményem, mindenesetre gratula, nagyon aranyos lehet. :)

2011. jún. 6. 06:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, igen biztos a babytv, mert bár tanultam angolt, én nem próbálkoztam itthon vele a kiejtésem miatt.
2011. jún. 6. 06:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne hagyjátok abba! Vegyetek angol nyelvű cd-t, hallgassátok! Ártani nem árt!!

Van ismerősöm, aki gyermekkorában csak német mesecsatornát nézett, és 8. osztályos korában már perfekt beszélte a németet!

2011. jún. 6. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Símán megtanul angolul ha csak háttérként is van berakva bármi angolul. Neked ez fura lehet, hogy honnan tudja, de hagyjátok ő tudja. Mivel nem tv-zhet emiatt egész nap, nyugodtan kapcsoljatok neki be zenét, vagy mese cd-t olyankor. Semmi veszélye nincs. Sok gyerek két nyelvvelnő fel. Nálunk is ez van. Bár mi külföldön élünk.

Ez őt csak segíteni fogja a későbbi nyelvtanulásban, és egyel már eleve kevesebbet kell tanuljon tanuljon, mert ezzel nő fel.

Hajrá.

2011. jún. 6. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!