Mit tegyek ezzel a viselkedéssel? Belefáradtam
Az én 16 hónaposom is ezeket csinálja már egy hónapja. Sőt, ő még kínozza is magát, veri a fejét a falba, földbe ahova éri, hogy engem idegesítsen, hogy az neki fáj. Igen, nekem is azt mondják, hogy ne vegyem észre, csak nem egyszerű.
A sírásnál már kezdem észrevenni, hogy melyik a kamusírás és melyik az, amikor tényleg baja van.
Probáld megfigyelni Te is!
Kitartás!!!
Szerintem ilyen egy 1 éves gyerek. Mindig akar valamit. Ha majd beszélni tud, könnyebb lesz. Szerintem ez természetes. Nálunk csomószor el kell cipelni a tiltott dolgoktól, mert egész nap mászik és felfedez. Próbálom mindig elterelni a figyelmét, még működik.
Ami nem normális, hogy harap. Komolyan azt kell mondani neki, hogy nem szabad, fáj neked és nézzél szigorúan. Aztán rakd bele a kiságyába vagy ne foglalkozzál vele. Most tanulja meg, mit szabad. Sajnos sok türelem kell hozzá.
Az én 1 évesem is 1-2 hete kezdte ezt!eddig még eltudtam terelni a figyelmét ha olyat csinált amit nem szaban vagy olyannal akart játszani ami tiltott(pl.szobanövény)de most már ő is elkezd sírni ha valami nem úgy van ahogy ő akarja!Ráadásul ő most fogzik ezerrel,3 foga jön egyszerre és nyűgös is,nemnagyon tud aludni nappal és még ez is rátasz a hisztire!Próbálom én is szelektálni a hisztit!Ha valóban kamuhiszti akkor egyszerűen nem veszek róla tudomást!Valamelyik nap olyn volt,hogy főztem a konyhába és ő meg a lábamon csüngött,lépni nem tudtam tőle és ordított mert nem sétáltam vele akkor már huszadjára a lakásba(még nem megy önállóan)De nem vettem róla tudomást,tovább pucoltam a zöldséget!2-3 nap alatt lement ez a nagy hiszti most már nem nagyyon csinálja!Most ha nyavajog akkor látom,hogy inkább a foga miatt nyűgös mert ha bekenem géllel már rögtön nem nyekereg!Szóval hidd el,hogy vannak olyan esetek amikor keménynek kell lenni még most csírájába kell elfojtani mert ha hozzászokik,hogy minden hisztire ugrasz és az van amit ő akar akkor egy idő után ránől a fejedre!Az ilyen gyerekekből lesz az akivel majd szégyen lesz elindulni bárhová mert mindenhol csinálja a cirkuszt!Most kell keménynek lenned!
Ja és múltkor olvastam egy újságba,hogy a frusztráció(hiszti) legtöbbször a kialvatlanságból fakad!és tényleg megfigyeltem,hogyha kevessebbet alszik a fiam akkor nem bírok vele!ha kialussza magát akkor olyan mint a kisanygal!A te babád alszik eleget???
Az, hogy számotokra ő a világ közepe, szerintem nem baj. szeressétek, foglalkozzatok vele. A hisztire a legjobb "orvosság" ha figyelmen kívül hagyjuk ez való igaz DE csak a nagyobb gyerekeknél. Ha figyelmen kívül hagyjuk a hisztit egy ilyen kicsinél, az a babának nagy megrázkódtatás és nem tudja még összefüggésbe hozni a viselkedésével.(nem tudja még, hogy ez büntetés) Nálunk is elkezdődött ez a hiszti (10 hós a babám), amit én alkalmazok az a figyelemelterelés,ami sok-sok kreativitást igényel de az esetek többségében működik. Az ilyen kicsiknél az is frusztráció, hogy ki akarná fejezni a szándékát de nem tudja, félreértik stb, ezért is lehet ingerült. A csípést és harapást egy határozott NEM SZABADDAL kell lereagálni, és utána figyelemelterelés! Nem szabad nagyon leragadni ennél a történésnél, mert akkor rájön, hogy ez mennyire felzaklat mindenkit és egyre többször fogja alkalmazni mint "fegyvert". Most még valószínűleg csak céltalan kifejezése a frusztrációjának, dühének.
Az, ha ölbe veszed és sétálsz vele, "duruzsolsz" neki, meg fogja nyugtatni. Ez még nem elkényeztetés. Persze a dackorszak hisztijeinél (2-3 éves kor) kicsit máshogy kell viselkedni.
Köszönöm mindenkinek a támogatást és tapasztalatokat.Nagyon jókat irtatok és ezzel egy nagy lökést kaptam ahhoz hogy erős legyek és megpróbáljam a kisfiamat a helyes irányba terelni az ő érdekében.Nem szeretném mindenhol azt hallani hogy milyen neveletlen AZT akarom hallani milyen kiegyensúlyozott mosolygós baba.ÉS ÉN VAGYOK AZ ANYA ÉS ÉN IRÁNYÍTOK NEM Ő.ez jár mindig a fejembe.(Válasz megfelelő időtartamot alszik délben 3 órát
szóval nem az a gond)
Még egyszer köszönöm
Majd megírom az eredményt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!