Mi van akkor ha valaki nem adja a babájának a Vigantolt?
Soha nem kaptak a gyerekeim, mindketten makkegészségesek, még betegek sem voltak soha. :-)
Amúgy tessék vigyázni a Vigantollal, egyrészt semmi nem indokolja az adását (külföldön egyáltalán nem kapják a babák), másrészt pont nemrég volt botrány belőle, hogy betiltották pár szériáját, mert valami olyan anyag került bele, ami nagyon nem jó.
A 12:39-es keveri a K és D vitamint. A tápszereseknek nem kell K vitamin, mert a tápszerben alapból van. A D vitamin függetlenül mit kap kell(ene)....
Az angolkór nevű bénulásos betegség amiatt tűnt el mára a világból hogy kapják a gyerekek a Vigantolt.
Bár, ez olyan egyébként, hogy a kevésbé napsütéses Angliában egyáltalán nem adnak D vitamin pótlást a gyerekeknek. Nálunk igen, bár itt a napsütés is több.
És sosem felejtem el és szerintem azért kicsit elgondolkodtató, hogy mennyire felelősségteljes anyuka az olyan aki egy ilyen apró kicsi feladatot is elfelejt. :( Lehet én vagyok túl kötelességtudó, nekem ez olyan automatikus mindegyik gyerekemnél, mint hogy enni kapnak :)
Van egy kis mesélni valóm: Télen elmentünk a rokonokhoz 2 hétre vidékre pihenni! Nekünk mivel nagy növésű a kicsi napi 2 cseppet írt elő a doki. 1 hét múlva naná, hogy elfogyott, Én meg sajnos nem néztem, hogy mennyi van az üvegben mikor elindultunk pihenni kicsit. Felhívtam egyből a védőnőt és mondta, hogy 1 hétig ha nem kap nem lesz probléma, de mikor hazaérünk azonnal menjünk le felíratni, ekkor volt 6 hónapos a kicsi. Na engem emésztett a bűntudat, hogy hogy felejthettem el megnézni. Így inkább másnap felkerestem az ottani orvost , elmondtam neki, hogy mi a helyzet ő meg volt olyan kedves, megértő, hogy felírta nekünk. Szóval így csak 1 nap maradt ki a kicsinek pedig már 13 hónapos!!!
Különben Én sem értem, hogy ezt, hogy lehet elfelejteni! Nem egy helyen tartjátok a kicsi dolgait? Még ha külön lenne akkor lehet Én is elfelejteném, de lehet, még így sem, mert ez fontos. Nem hülyeségből írják fel a dokik!
Kalcium beépülése miatt fontos!
1 éves korig napi egy csepp, utána 3 éves korig csak a téli , kevés napsütéses időszakban kell, legalábbis nekem így mondta két doki és védőnő is.
OFF
Az Angol-kór nem bénulás, hanem csontlágyulás. Az orvos által meghatározott mennyiségben és ideig érdemes beadni. Ha az ember rendszeresen túladagolja, akkor túlcsontosodás jön létre. Gyermekorvos mondott egy sztorit, ahol az anya naponta egy kiskanállal tömte a gyereket és a gyermek nagyon eltorzult a túlburjánzott csontok miatt.
Angliában és az egész Királyságban meg köztudott, h pocsék az orvosok felkészültsége. Ezért küldenek haza görcsölő kismamát azzal, h csak a magzat nagy stb stb. A sürgős endoszkópiámat is elefelejtették várólistára tenni, úgy kellett nekem utána telefonálgatni, aztán meg csodálkoztak, h ők nem is tudják mi történhetett a rendszerrel. Én meg nem csodálkoztam, mert nem egy ismerőssel történt meg ugyanez a helyzet.
Én a 12.46-os vagyok,
a fiam 3 éves és a mai napig adom neki, napi egy cseppet nyáron is.
itt találtok fontos tudnivalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!