4-5 hónapos baba ha vashiányos mik a tünetei? Mindenképpen orvos kell hozzá vagy lehet a vasat is pluszban adni mint pl. a c- vitamint?
Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 14:38
1/3 anonim válasza:
Szia!
Kislányom 4,5 hónapos, nálunk nem volt különösebb tünete, pedig elég vészesen volt vérszegény. Azt mondják esetleg, hogy az aluszékonyság, a nem megfelelő súly gyarapodás,kórosan fehér bőrszín utalhat erre, de biztosat csak vérvétellel lehet megállapítani. Mi két hónapos kora óta adjuk a vas cseppeket és majd a jövő hó elején kell kontroll vérvételre mennünk, amit ekkora gyerekeknek a fejéből szoktak venni! Nagyon ijesztően hangzik, az elsőnél én is pánikba voltam ,de annyira mégsem volt vészes.A pici egészsége érdekében meg kellett tenni!
Magadtól ne adj vasat, mert azt túl is lehet adagolni!
Remélem segítettem!
Boldog babázást!
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm.a babám már 1 hete étvágytalan és napi 14-15 órát alszik.arra gondoltam lehet valami ilyesmiről lehet szó mert más furit nem tapasztaltam.még várok 1 hetet és ha nem javul a helyzet szólok a dokinak.
2009. márc. 18. 14:57
3/3 anonim válasza:
Szia! nekem a babámnál 5 és fél hósan derült ki hogy vashiányos. Nem volt aluszékonyabb, viszont a doki azt mondta, hogy nagyon sápadt, a fülei fehérek, és valami zörejt is hallott a sztetoszkópján. Mondta, hogy vegyek Ferrokid nevű szirupot. Azóta talán már jobb a színe a picurinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!