Másnál is a fordítottját érte el a szoptatási kampány, ami mostanában zajlik?
Igen, valószinű, hogy az, én szoptatok, de a múltkor úgy felidegeskedtem, hogy el ment a tejem és hirtelen bepánikoltam, most mi lesz mit adok neki,a párom nyugtatott meg, hogy más anyukák tápszert adnak és nincs semmi baja a picinek, hát akkor a mienk is azt fog kapni. Azóta megint van, de szerintem, ennek a hatására a szülők az elején be tudnak ám parázni.
Szerinzem minden anyuka szeretné szoptatni a babaáját,de van akinek nem sikerül, attól még ő igazi anyuka és imádja a babáját.
hajaj.. amikor kozoltem a szoptatasi ambulencian, hogy en csak negyszer fejek naponta, tok lenezoen kozoltek, hogy "azzal a 10 milivel nem fog jollakni a babaja".. mondom kosz a biztatast.. meg hogy nem is akarok igazan szoptatni, mert ha akarnek, tudnek fejni.. kerdem mikor, egyedul vagyok itthon a babaval, megtiltottak, hogy mellszivot hasznaljak, annyira be van gyulladva, meg ödémás a cicim, az ujjaimat már nem is érzem alkalmankenti 40 perces kezi fejes napi negynel tobbszor nem birom..
a tapszerrol meg valaki irhatna mar valami jot is, mert en is ugy erzem, hogy a minimalis anyatej mellett méreganyaggal "gyilkolom" szegeny picim.. és ennek ellenere is adok neki tapszert, mert inkabb egyen, minthogy kiszaradas miatt korhazba keruljon..
Teljesen igazad van. Én ugyan tudtam szoptatni a babámat. Hat hónapig kapott anyatejet, mellé tápszert kiegészítésnek 2 hónapos korától. Szerintem nem is vettem voltna annyira szívemre a dolgot, ha nem még a vízcsapból is az folyna, hogy mennyire fontos az anyatej, és csak akkor lesz a baba maximálisan egészséges és még sorolhatnám. Anyukám jól le is szúrt, mikor napokig sírtam neki a telefonba, hogy fel kellett bontani a tápit. Azt mondta, hogy neki meg sem fordult a fejében, hogy sírjon, mikor a hugimnak tápszert kellett adnia, pedig tudta ő is hogy az anyatej a legjobb táplálás, de nem volt mit tennie neki sem és nekem sem. Csak akkor 21-22 évvel ezelőtt még más volt a szemlélet és nem azt hallották mindenhonnan az anyukák, hoyg szoptass és szoptass, meg csinálj tejet magadnak minden lehetségesz eszközzel.
Szerintem sok mai anyuka van így ezzel, hogy lelkiismeret furdalást érez, ha nem tudja szoptatni a babáját, és nem hiszem, hogy ez hatalmas kampányolás a megoldás a dolgokra. Inkább a védőnőknek, orvosoknak, csecsemősöknek kellene többet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!