Miért romlik meg a lefejt tejem? Szoptatási tanácsadók vannak ezen az oldalom?
hol lehet a hiba? nem savanyú a tej, a szaga sem rossz, hanem nagyon rossz utóíze van...
sterilizálom a via poharakat, amiben tárolom, a mellszívót is, 24 óránál tovább nem tartom a hűtőben, utána megy a fagyóba... ha több adagot öntök össze, akkor előbb külön lehűtöm őket mindig.(vagy mellszívás után nem kéne mindjárt betennem a hűtőbe lezárva tejzáróval?) a hűtőben olvasztom ki, szép lassan és forró vízbe állítva melegítem. nem értem, hol rontom el mégis?
avent kézi mellszívóm van.
mérjem meg, hány fok van a hűtőben? mindig hátrateszem, hogyha nyitjuk, ne csapja meg a meleg levegő..
tegnap délután 4kor lefejtem 50 ml-t. reggel 8kor, kellett volna pótlásként pont ennyi, de rossz volt!! így tápszert kellett csinálnom.
kivettem a fagyasztóból egy 100ml-s adagot, be a hűtőbe, szépen kiolvadt, mielőtt melegítettem, megkóstoltam és az is rossz volt... :-(
így megint tápszert kellett adnom, mert semmi nem volt a 2órás etetéshez a cicimben... :-( ráadásul nemcsak pótlást, hanem egész adagot...
már tisztára kész vagyok, nem elég, hogy nincs elég tejem vmiért, dobhatom ki a kemény munkával, rengeteg idő alatt lefejt tejet is, amire szükség lenne, hogy ne táppal kelljen pótolnom..
segítsetek légyszi!!!
Biztos hogy romlott? Nem lehet, hogy csak te érzed furcsa ízűnek? Már én is kóstoltam az anyatejem, de nem valami jó íze van, de a babáknak ez a finom, ha megkóstolod a tápszert az se jó ízű (legalábbis számunkra)!
Ha mindent a leírtak szerint csinálsz nem romolhat meg az a tej! Szerintem a tej megsavanyodni szokott ha már rossz!
Ezen az oldalon csak laikusok vannak, szoptatási tanácsadót a La leche Liga honlapon találsz.
Egyébként szerintem sem biztos, hogy rossz volt. A kiolvasztott tej elég pocsék ízű, kicsit savanyú, kicsit keserű. Még a felnőttek ételei közül is nagyon kevés az, amelyik kiolvasztva is finom.
most fejek kicsit és megkóstolom.. eddig nem adtam anyatejet pótlásként..
basszus!! ha tényleg nem romlott, akkor ngy h.lye vagyok!! :(
kiöntöttem... :(
félek, nehogy bajt csináljak... ha neki sem ízlik kiköpi vajon? ha rossz? vagy meginná úgy is?
szerintetek, az lll oldalon, akinél van telefonszám, de nincs ott, hogy mikor hívhatom, még péntek délután illik telefonálni?
mert akkor tudnék tanácsot kérni a továbbiakról, mert szeretném, ha több tejem lenne, iparkodom is, talán még nem rontottam el teljesen a dolgokat, hogy újra csak szopi legyen... még csak 1 hete tart ez a mizéria.
Ne aggódj,ha nem ízlik neki,nem fogja megenni.Még olyan apróságokra is érzékenyek lehetnek,h a menstruáció alatt megváltozik a tej íze,vagy terhességnél is más lesz,és bizony sok baba nem eszi meg olyankor.
Most nyugodtan telefonálj sztem,még teljesen normális időben vagy.
16.02: most olvasom a kommentedet, kérdező, tökugyanabban a cipőben jár(t)unk, látod. Langyosan alig érződik, hogy fura...
Nyugi, tutira nem romlott!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!