Mennyi idő alatt tanult meg gyermeketek egyedül enni, és hány hónaposan? Mi most kezdjük 13 hónaposan, de már a hajam égek áll.
az én kisfiam 11 hónapos múlt és egy ideje kéri a kanalat.adom is neki,de néha kiborít engem is:)))sokszor betalál a szájába,de sokszor nem:(
persze,nem egyedül eszik,mert csak egy ideig érdekli a dolog,aztán adja anyának vissza:)
Nekem az első gyerekem ( fiam) kezébe egy évesen adtam kanalat de hónapokig semmi fejlődést nem láttam csak a lakás úszott és mivel amúgy is keveset evett és rossz evő volt így inkább etettem én. Persze 2 éves korától a bölcsiben már elétették és onnantól próbálkozik, de még manapság is van hogy kéri hogy etessem (mondjuk ez a kisebb tesó hatásának is betudható).
A lányom 18 hónapos 4 hónapja csak úgy hajlandó enni ha ő eheti, akár kanalazós ételről van szó akár kézbe vehetőről. Ő másképp nem is hajlandó enni, még mindig úszik a táj sokszor és külön evős ruha kell, de ő viszont jóétvágyú és sokat is eszik így nem bánom ha a kaja 1/3-a mellé megy. Közben persze segédkezek neki ha látom hogy nagyon nem boldogul vagy ha két kanállal akar enni de közben meg mozog a tányér a nagy igyekezettől:))
Kifejezetten nála se látom hogy húú de ügyesedne etéren mert ha igazán éhes de még nem hisztis és nem fáradt akkor nagyon szépen megeszi az ételét már hónapok óta egyedül, de ha rossz napja van szétpacsálja az egészet.
Hát csajok köszi:))) Kicsit elkeserítettetek, de örülök, hogy nem csak én küzdök ezzel nap mint nap. Végülis mi csak az elején járunk, de remélem azért lesz kicsi változás:)
A hajrakenős megoldást én is ismerem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!