Minden gyerek rágcsál valamit a játszótéren?
Nálunk folyton zacskókkal, meg mindenféle édességgel járkálnak a gyerekek. A jobbik eset, ha csak gyümölcsről van szó, de az esetek nagy részében csoki, chips, minden szerepel.
Engem ez nagyon zavar, mert én nem akarok a kisfiamnak semmit adni, egyrészt mert uzsi után megyünk ki, másrészt mert feleslegesnek tartom.
De hát, persze látja a többi gyereknél, és nehéz elkerülni, hogy ne akarjon ő is valamiből.
Múltkor is ez volt, még szerencse, hogy éppen volt nálunk pár szem keksz.....
Azóta próbálom gyümivel megoldani a dolgot.
3 és 1.5 évesek a gyerekeim. Én szoktam levinni felcikkezett almát, és általában van a babakocsi aljában eltakarva natúr pufi, vagy házikeksz. Kb 3-tól este 7-ig vagyunk kint a játszón/parkban, és közben legalább egyszer-néha kétszer is le szoktam ültetni őket egy szusszanásra a padra, kézmosás/törlés, evés-ivás céljából. A parkban vagy a játszótéren is ugyanúgy. Nálunk szabály, hogy ülve esznek és nem rohangálva, és hogyha valami gyerek odajön, akkor a nagyobbom mindig magától kínálná meg - ha a közleben van a beazonosítható anyuka, akkor megkérdezzük, h vehet-e a gyerek (ha nincs ott felnőtt, akkor vesz. Ha egy szülő ennyire nem figyel a gyerekére, akkor ne csodálkozzon, hogyha bekap egy falat valamit...).
Én azon sem izgatom magamat túlzottan, ha megkínálják egy darab ropival, ennyi kicsitől nem lesz semmi baja, úgyis csak egyet kér/fogad el a nagy, a kicsit meg le tudom szerelni saját almával ,hogy inkább azt egye (szerencsére imádja, és amúgy sem édesszájú egyáltalán).
Saját innivaló mindig víz vagy saját szörp, megszokták, nem hisztiznek a bolti édes lötyikért.
Viszont úgy vagyok vele, hogy valamivel muszáj megkínálnom őket, mert a nagynak könnyen leesik a vércukra és akkor jön az indokolatlan hiszti, miért ne előzzem meg, ha tudom a módját? A kicsi meg egy zaba- és ivógép, naponta kb 2-2.5 litert is megiszik és 3 almát simán bevág... a múltkor a kiadós ebéd után még egy egész kakaóscsiga is belefért... szóval muszáj hogy legyen nálam kaja-innivaló
Köszönöm a sok hasznos választ!
Ezek szerint sokakat érint ez a kérdés!
Természetes, hogy van olyan helyzet, amikor eszik valamit a gyerek, mondjuk uzsonnaidőben, gyümit vagy mást.
Ezzel nekem sincs semmi problémám.
Igazából csak az eszetlen nasizást nem szeretem,amikor úgy csinálnak, mintha muszáj lenne, hogy egyen valamit a gyerek!
Főleg, ha ezzel a többi szülőt hozzák kellemetlen helyzetbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!