Nagyon kemény székletre mi a megoldás? (bővebb lent)
Bár az én kisifam még csak 5 hónapos, kb egy hónapja mi is átestünk sajnos ezen...
A kemény kakiban az is a rossz, hogy pl nálunk megrepedt a kisifam végbélnyílása és ez nagyon fájt neki, ez pedig ahogy írtad, vezethet a kaki visszatartásához...
Nekünk a Laevolac szirup segített valamelyest, szerintem érdemes kipróbálnod.
Kitartást!
Mindenképp tegyél valamit, próbálkozz, hogy javuljon a helyzet, mert sajna jogos a félelmed. És ha visszatartja a kakit, ugye csak rosszabb lesz.
Laevolac szirup-kúraszerűen, használhat (beszéld meg a háziorvossal)
Ha már jönnie kellene, de nem akar, glicerines végbélkúp segíthet kinyomni (síkosít többek közt), de ezt nem szabad tartósan alaklmazni.
rostos, vízben/folyadékban bő táplálkozás, kevesebb keményítő/szénhidrát.
Jó cukros kamillatea hashajtó (végső esetben) hatású
És végül próbáljátok ki az olajat, olivaolaj pl kenyérre kenve vaj/margarin helyett, finom is és jót is tesz.
Először is az okot kellene kideríteni mi okozhatja a székrededést.
Sok csoki, kakaó is okozhatja. Vagy ha keveset iszik.
Nálunk is volt ilyen probléma , hónapokba telt, mire rájöttem, h a puffasztott kölesgolyó volt a bűnös.
Hashajtókat én nem ajánlanám, mert később már csak akkor fog tudni kakilni, ha azt kapja.
Inkább bő folyadék bevitel, főként víz. Kerüljétek azokat az ételeket , amik székrekedést okozhatnak.eüs
Ami tényleg igaz, ha keveset iszik, vagy a kakaó.
Reggelente a reggeli előtt még ánizsmag teát is ihat.
A laveolac nekünk nem vált be, mert olyan erős narancsíze van, hogy nem nyelte le a gyerek..
Szóval vettem ánizsmagot a gyógyszertárban, leforráztam egy kávéskanálnyit 2 dl vízzel. 5 percig állni hagyni, majd leszűrni és langyosan igyon belőle amennyit elfogad.
Nem fog fájni a hasa és a kakit is megoldja sitty-sutty! :)
Kislányomnál ugyanez volt a helyzet. Aztán elkezdtem minden nap 2-3-4 narancs levét kifacsarni és csőrös itatóból adni neki, szinte éhgyomorra. Azóta a napi 1-2 széklete rendszeresen megvan. Előfordul, ha egyébként keveset ivott, hogy keményebb, de ki tudja nyomni.
Ha nem találsz más megoldást, akkor próbáld ki ezt is. Természetes és egészséges megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!