Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon kemény székletre mi a...

Nagyon kemény székletre mi a megoldás? (bővebb lent)

Figyelt kérdés
14 hós kisfiam kb. 1 hónapja olyan keményet kakil, hogy ömlik róla a víz és torkaszakadtából ordít, annyira fáj neki, amikor nyomja ki. Olyan kemény, mint a kő. Van valami praktika, hogyan lehetne ezen segíteni? Minden nap eszik gyümölcsöt, joghurtot, amikről úgy gondolom, hogy egyébként székletlazítók, de sajnos nekünk nem válik be. Néha muszáj vagyok rostos levet is adni neki, tudom, hogy sokak szerint nem jó, mert vizet kellene innia, de elkeseredésemben mindent kipróbálok már, de sajnos nem könnyebb a helyzet. Annyira sajnálom szegénykémet, és attól félek, hogy ha így marad a helyzet később vissza fogja tartani a kakit, csak hogy ne fájjon. Mit javasoltok?
2011. jún. 2. 12:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Laevolac szirup nálunk beválik mindig, elég sokszor van kakaprobléma.
2011. jún. 2. 12:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Bár az én kisifam még csak 5 hónapos, kb egy hónapja mi is átestünk sajnos ezen...

A kemény kakiban az is a rossz, hogy pl nálunk megrepedt a kisifam végbélnyílása és ez nagyon fájt neki, ez pedig ahogy írtad, vezethet a kaki visszatartásához...

Nekünk a Laevolac szirup segített valamelyest, szerintem érdemes kipróbálnod.

Kitartást!

2011. jún. 2. 12:58
 3/11 A kérdező kommentje:
És ezt a szirupot rendszeresen kell neki adni?
2011. jún. 2. 13:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekünk a házi szilvalekvár segített. Egy-egy kanálkával adtam neki naponta, mikor ilyen gondunk volt.
2011. jún. 2. 13:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Mindenképp tegyél valamit, próbálkozz, hogy javuljon a helyzet, mert sajna jogos a félelmed. És ha visszatartja a kakit, ugye csak rosszabb lesz.

Laevolac szirup-kúraszerűen, használhat (beszéld meg a háziorvossal)

Ha már jönnie kellene, de nem akar, glicerines végbélkúp segíthet kinyomni (síkosít többek közt), de ezt nem szabad tartósan alaklmazni.

rostos, vízben/folyadékban bő táplálkozás, kevesebb keményítő/szénhidrát.

Jó cukros kamillatea hashajtó (végső esetben) hatású

És végül próbáljátok ki az olajat, olivaolaj pl kenyérre kenve vaj/margarin helyett, finom is és jót is tesz.

2011. jún. 2. 13:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszaitokat!
2011. jún. 2. 13:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Először is az okot kellene kideríteni mi okozhatja a székrededést.

Sok csoki, kakaó is okozhatja. Vagy ha keveset iszik.

Nálunk is volt ilyen probléma , hónapokba telt, mire rájöttem, h a puffasztott kölesgolyó volt a bűnös.

Hashajtókat én nem ajánlanám, mert később már csak akkor fog tudni kakilni, ha azt kapja.

Inkább bő folyadék bevitel, főként víz. Kerüljétek azokat az ételeket , amik székrekedést okozhatnak.eüs

2011. jún. 2. 13:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Ami tényleg igaz, ha keveset iszik, vagy a kakaó.

Reggelente a reggeli előtt még ánizsmag teát is ihat.

A laveolac nekünk nem vált be, mert olyan erős narancsíze van, hogy nem nyelte le a gyerek..

Szóval vettem ánizsmagot a gyógyszertárban, leforráztam egy kávéskanálnyit 2 dl vízzel. 5 percig állni hagyni, majd leszűrni és langyosan igyon belőle amennyit elfogad.

Nem fog fájni a hasa és a kakit is megoldja sitty-sutty! :)

2011. jún. 2. 13:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja, mert ugyanazokat eszi, issza amit előtte, kakaót és csokit még soha nem kapott, tehát fogalmam sincs. Ezt az ánizsmagos dolgot kipróbálom, hátha nem kell drasztikusabb dologhoz folyamodnom. Egyébként naponta 3-4 dl folyadékot iszik. Az kevés lenne?
2011. jún. 2. 13:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Kislányomnál ugyanez volt a helyzet. Aztán elkezdtem minden nap 2-3-4 narancs levét kifacsarni és csőrös itatóból adni neki, szinte éhgyomorra. Azóta a napi 1-2 széklete rendszeresen megvan. Előfordul, ha egyébként keveset ivott, hogy keményebb, de ki tudja nyomni.

Ha nem találsz más megoldást, akkor próbáld ki ezt is. Természetes és egészséges megoldás.

2011. jún. 2. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!