Mivel kezdjem el hozzátáplálni 6hónapos, anyatejes kisfiam?
Szia Andi.
En is 6 honaposan kezdtem , de almaval.
En mindent 1 hetig kostoltattam.
Alma oszibarack/nektarin repa, krumpli, feherrepa voltak az elso szilard etelei.
almat en megmostam, kivagtam a magos reszet es hajjastol befoliazva megsutottem
amikor jo puha lett lehuztam a hejjat es ugy adtam a lanyomnak.Igy nem volt olyan savas
sutotokkel vagy edesburgonyaval nagyon fini
a sutotok es az edesburgonya s mehet mar 6-7 honaposan, de ha mindent 1 hetig kostoltatsz Te is nem fogtok gyorsan haladni, viszont nalunk emiatt elmaradtak a hasfajasok es mindent joizuen megeszik azota is (kopp-kopp).
Esetleg babarizzsel is suritheted.Nem tudom otthon lehet-e kapniamit linkelek, de pl sinlacxkot is hasznalhatsz.
ezt a 2 markat talatam ami otthon is ismert, de nem tudom kaphato-e babarizs.
a krumpli pont elég ízetlen, szegény persze, hogy nem lelkesedik érte :D
allergiás baba anyukája vagyok és mindig ódákat zengek, hogy mennyire fontos kóstoltatni, lassan bevezetni az új ízeket de pont a krumpli az amin nem kell görcsölni :) holnap nyugodtan kezd az almát!
ha a zöldségeknél szeretnél maradni akkor a krumplihoz menjen répa. azon ne lepődj meg, hogy a pelusban vissza fog köszönni, tök normális :) még a sütőtök is ilyen, azt is kóstoltathatsz vele.
van már meggy, azt viszont vedd komolyan, az almával együtt, fájhat a pocakja! első nap 2 kanál, második nap 4 kanál, aztán 8, 16. elég 4 napig kóstoltatni, az 5. nap már keverheted bele az új ízt, abból persze 2 kanállal. 4 nap alatt kijön az allergia. és azért is jó picit gyorsabban haladni mert ha pár zöldség megvan, jöhet a husi, utána ebédet már ki is lehet váltani, pl. almás krumplis csirkemell, répás krumplis csirkemell, sütőtökös csirkemell :)
nézz szét gyakran a piacon, aminek épp szezonja van és nem puffaszt azt kóstoltathatod. persze az aprómagvasokat még idén hagyjátok ki
Én friss nyers alma levét adtam elsőként aztán reszelve paszírozva magát az almát is.
Azért mondom,hogy csak a levét előként mert idáig csak folyékony anyatejet kapott 6 hónapig,most kap egy új ízt ami még szilárdabb is:).Szerintem kezd a levével;)
Nekem is úgy javasolták, mint az utolsó írta: elôször csak az alma leve, utána mehet bele egyre nagyobb részben a rost is pürésítve (persze héj nélkül). És 4 naponta, fokozatosan növelve az adagot jöhetnek az új ízek. Érdemes az almával kezdeni, mert édes (az anyatej is az) és jobban megszereti így a kanállal evést.
Enyém 10hós, a krumplit ma sem eszi igazán, de az almával bármit jó étvággyal betol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!