At este 10-11 körül elkészített tápszert odaadhatom reggel 6-kor 9 hós babámnak? Hűtőben van.
Én úgy tudom, a tápszert ha megcsináltad, azonnal fel kell használni, utána már nem jó. A dobozon is ezt írják.
Ennek némiképp ellentmond, hogy a amikor a kisfiammal kórházban voltunk, ott minden reggel előre elkészítették minden baba tápszeradagját, és betették a nagy közös hűtőbe: onnan vették ki az anyukák a tápszereket és melegítették (mi sterencsére akkor még anyatejesek voltunk). Én ezt láttam.
ja, én sosem adnék a babámnak csak frissen elklszített tápszert- ez az én véleményem.
Szia!
Én mindíg frissen készítem a tápit. Max a vizet előre felforralom, és összeöntés előtt a mikróban kicsit meglangyosítom. Már néhány óra állás után sem szoktam oda adni neki. Sajna így előfordul, hogy pazarlunk, de inkább mint hogy valami baja legyen!
Én előre elkészítem, szintén ilyenkor este.
3-4 körül és 6-7 körül eszi meg-már egy ideje így csinálom, lányom 10 hós.
Sajnos ha akkor kezdem el kutyulni amikor jelez, felveri az egész házat, környéket, várost.... Általában ilyenkor kanalazok mellé... Gyors melegítés és adom neki.
Anno, ezt én is kérdeztem itt-megoszlottak a vélemények volt ki így, ki úgy csinálta.
Én akkor szoktam előre megcsinálni, ha megyünk valahova, például a mamához. Amikor odaérünk berakom a hűtőbe és amikor éhes akkor csak megmelegítem.
Nálunk is úgy volt a kórházban, hogy előre készen volt a hűtőben. Semmi bajuk nem lett a babáknak. Szerintem ha hűtőben van nem lesz baja.
Szia!
Ha csak a hideg vízbe keverted a tápszerport, és úgy raktad a hűtőbe, akkor adhatod. A kórházakban is így csinálják!
DE HA MÁR melegítve volt, akkor nem adhatod oda a tápszert!
Azért én nem értem, hogy miért kell előre elkészíteni. Nem tart sokáig az összerázás!
Én mindig úgy csináltam, hogy egy napra elegendő vizet előző este felforraltam. Másnap reggelre lehűlt. Kiöntöttem a szükséges mennyiséget, megmelegítettem, bele a tápszerport, összeráztam és kész. Nem tartott tovább másfél percnél.
Totálisan tápszeres volt a kisfiam, mert semmi anyatejem nem volt.
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Eddig kizárólag anyatejes babám leválasztotta magát, de mivel már 8 hónapos, nagyon nehezen fogadja el a tápszert. Tulajdonképpen csak félálomban hajlandó meginni, tehát muszáj arra törekednek, hogy ha éjszaka megébred, akkor minél hamarabb a szájába kerüljön a cumisüveg, még mielőtt jobban felébredne. Gondoltam ezen is tudok időt spórolni, de most már megfontolás tárgyává teszem a dolgot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!