Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MI a véleményetek a lent...

MI a véleményetek a lent leírt esetről, a magyar egészségügyről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Gondozottak vagyunk a gyermek fül-orr-gégészeten a kislányommal,visszatérő gennyes fülgyulladással,egy hónapja mindkét fülét felszúrták.

Ismét 40 fokos láza lett ma reggelre, akörzeti orvost felhívtam aki azonnali megjelenést javasolt a fül-orr-gégészetre.

Asszisztensnő kijön,"MIért jöttek",mondom "A körzeti orvos küldött bennünket,mert a kislányomnak magas láza van újra",Asszisztensnő "Lázzal nem járkálunk csak így ide,a doktornő mérges lesz".TAJ kártyát nem fogadott el,azt mondta majd kijön a doktornő hozzám.

2011. jún. 1. 14:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A legcélravezetőbb az önmenedzselés úgy tapasztalom,halk szavú,bizonytalan pácienseknek annyi...én régebben ilyen voltam.

Bele sem merek gondolni,ha esetleg egy alázatos,meghunyászkodó szülőről van szó,akkor mi lehet a következmény a gyerekénél.

Elvárható lett volna tőlem,hogy a 40 fokos lázas gyerekkel menjek haza anélkül,hogy megnézik,mikor jól sejthető volt,hogy ez a baj?

2011. jún. 1. 14:25
 12/20 A kérdező kommentje:

"Vidd el egy másik fül-orr-gégészetre, esetleg magánrendelésre. Az nem normális dolog, hogy hónapok óta nem tudják rendbe hozni."

Sajnos grommet behelyzésre (június 20.-án)és egy éves kor után orrmandulaműtétre van szükség,csak ezek segíthetnek hosszabb távon.

2011. jún. 1. 14:26
 13/20 anonim ***** válasza:

Aha, így már értem.

Egyébként igen, szerintem ezzel a viselkedéssel arra akarják "ösztönözni" a pacienseket, hogy ha nem olyan fontos, akkor inkább menjenek haza.

De már kár rágnod magad, a kislányt ellátták, maradj határozott, és kész. Még így is jól jártatok.

2011. jún. 1. 14:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát nem semmi! De egy jó tanács! Ne hagyd magad, állj ki magatokért! Igenis kötelesek ellátni, főleg hogy ilyen hosszútávú a baj. Vagy magándoki!!!

Nem ijesztgetni akarlak, de elmondom hogy velem mi volt kis koromban.

Anyukámék hordtak a fülészetre, mert nagyon fájlaltam a fülem. Kb 3 éves voltam. Mindig azt mondták hogy semmi baj a gyerek fülének stb. Egy jó párszor nekem is felszúrták mind a két fülemet. Erre mikor már anyáék besokalltak, elvittek Pestre egy fülész orvoshoz, mivel már huzamosabb ideig gondom volt. Azonnal megműtöttek. Leszívatták mind a két fülem, kivették az orrmandulám. 4 éves voltam. Sajnos a sok gennytől ami nyomta a fülem belülről, 2 oldali halláscsökkenésem lett. Lehet ha hamarabb visznek, akkor ez nem következik be.

Azóta én is szültem, most 7,5 hós kislányom. Hál' istennek az ő fülével minden oké.

Tényleg nem akartalak megijeszteni, de jobb ha minél előbb utánajártok ennek a dolognak!!!

Jobbulást kívánok a Kislányodnak!

2011. jún. 1. 14:53
 15/20 A kérdező kommentje:

Ó jaj!

Éppen ettől tartok,mivel február óta járunk oda,végig váladék volt a fülében(savós-nyálkás),emiatt nem is lett jó a hallásvizsgálat eredménye,sőt az utóbbi hónapokban már gennyes fülgyulladása van gyakran , magas lázzal,már 2x szúrták fel mindkét fülét,szeretnék mindent elkövetni,hogy megakadályozzam a halláscsökkenést,de lehet,hogy már ami ezidáig történt az is bajt okozott.

20.-án helyeznek be grommetet és ha egy éves lesz,akkor pedig kiveszik az orrmanduláját.

Neked milyen mértékü hallsávesztésed lett?

2011. jún. 1. 15:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a jobb fülemre kb 40%, a balra 30% lett a veszteség.

De ha megkeresném a papírjaim akkor pontosabban tudnám.

Sajnos ez van. Van hallókészülékem is de nem használom. Valahogy ezt mindig is nagyon szégyelltem mindenki előtt. :(

Jól tudok szájról olvasni :))

2011. jún. 1. 15:08
 17/20 A kérdező kommentje:

És hallókészülékkel hogyan hallassz,ha mégis használod,mennyire képes javítani a halláscsökkenést?

Ma már úgy tudom nagyon szuperek vannak.

Munkádban,családban nem zavaró,hogy nem jól hallassz?

Édesapám hangos gépekkel dolgozott és neki is lett halláscsökkenése,szegény mindig mondja,hogy fordítsak,vagyis mondjam hangosabban amit más mond :-) .

2011. jún. 1. 15:14
 18/20 anonim ***** válasza:

A hallókészülékkel jól hallok. De nem használom mert szégyenlem. Pedig már vannak tényleg jók, szinte ami alig látszik. Csak a fül járatában van. Mindenki olyan hangon beszél hozzám mint másokhoz. Van azért hogy visszakérdezek. De ha szembe állok az illetővel akkor jól tudok szájról olvasni. A párom már megszokta, hogy ha este lefekszünk, és sötét van a szobában akkor ne suttogjon hozzám, mert úgysem hallom. Egyébként a suttogást sose hallom, csak esetleg leolvasom a szájáról. De hát ugye ez sötétben lehetetlen :)

Inkább a magas hangokkal vagyok bajban, azt nem igazán hallom meg. Meghát ugye strandon vigyázok hogy ne menjen víz a fülembe, mert könnyen begyulladhat. De ez nem okoz gondot.

2011. jún. 1. 16:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Én lennék, akinek a kislánya is gányolódik a fülével.

-Decemberben a lányomnak 39-os láza lett,iszonyatos fűlfájással.A gyerek olyan állapotba kerűlt,1-2 óra alatt,hogy mozdulni sem birt csak sirdogált csendben.Ügyelet a 7 kerületben? Az nincs.Legközelebb a Heim Pál van,ahová egy lázas beteg gyerekkel csak taxival tudtam elmenni.Oda érünk,kiszállunk,a taxi elmegy.Bemegyünk az aulába ahol a "recepció"müködik.Közlik,hogy át kell menni az épület másik végébe jelentkezni,majd oda vissza.A fagyos úton a beteg gyerekkel, ide oda csúszkálni a sötét utcán nagyon kellemes volt.Cipelni nem tudom, mert lassan nehezebb mint én.Szentségeltem is őszintén megmondom.

2011. jún. 1. 21:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Minden éremnek két oldala van. Mindkét oldalt ismerni kell, és ahhoz nem csak páciensnek kell lenni, hanem eü dolgozónak is. Én anya is vagyok, ápolónő is. Hidd el, nem könnyű az eü-ben dolgozni. És bizony mindenkinek vannak rossz napjai. Talán olykor éppen az orvos miatt, akinek asszisztál. Vagy a számtalan hülye és hálátlan beteg miatt, aki csak a jogait ismeri, de a kötelességeit nem. Persze, anyatigrisként sem könnyű ilyen vészhelyzetben. Az a legokosabb, ha lesz@rod az ilyen csip-csup incidenseket. Neked is jobb, és a gyerekednek is.
2011. jún. 1. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!