Mikortól aludt el sírás nélkül a kiságyban?
Ne hibáztasd magad!
Kislányom mostanában kezdett el úgy elaludni, hogy nem ordít. 7,5 hónapos.
Türelem, ha kitartó vagy, előbb-utóbb ő is megszokja a helyzetet, tudni fogja, hogy nem akarsz neki rosszat, ha beteszed a kiságyba. Amúgy az elején én is megnyugtattam őt, simogattam, felvettem, de csak kiabált...aztán letettem erről és annyit csináltam, hogy kicsit lejjebb húztam a redőnyt, betettem őt a kiságyba, azt mondtam neki, hogy most jön az alvás, és kijöttem a szobából. Kb. 1 napig ordított még, aztán rájött, hogy alvásidő van, és most már meg sem szólal, 5 perc alatt elalszik. Mondjuk ehhez az is kell, hogy megfelelő időben tedd le aludni.
S nem vagyok szívtelen, mert azóta sokkal jobban alszik, mióta én is következetes vagyok. Nálam ez vált be. Persze minden baba más.
Nem rád gondoltam, hogy azt hiszed szívtelen vagyok, csak abból indulok ki, hogy itt sokan letámadják a másikat, ha hagyják sírni a babát.
Igazából a babád biztos, hogy fog még alakulni, de azért figyelj rá, hogy ha megszokja, hogy kitartó sírással előbb-utóbb úgyis felveszed alvás helyett, akkor sírni is fog. S persze nem arra gondolok, hogy ha üvölt, és nem vesz levegőt, akkor is hagyom sírni, csak amikor tudom, hogy "direkt" sír, akkor nem hagyom magam. :)
De jó recept nincs, csak a kitartás és türelem.
2,5 hónapos kora óta alszik el egyedül. Akkor szoktattam rá, mert elegem lett a babakocsizásból. A hintában sosem aludt el.
Betettem az ágyba hasra, adtam cumit, és simiztem a hátát. Sírt közben, volt, hogy ott is hagytam 4-5 percre, mert nem lehetett megnyugtatni még úgy sem, ha felvettem. Visszamentem, megnyugtattam, akkor megint otthagytam. Aztán kb. 2 nap alatt jutottunk el oda, hogy leteszem, cumi, betakarom, és ki is jöhetek, mert alszik. Mondjuk most kis vicces, mert kinyomja magát hason fekve, és úgy sír. És így nem lehet cumit adni neki. Szóval most megint megy a 2 perces sírás alvás előtt. Aztán elfárad,leteszi a fejét, odaadom a cumit, és akkor már oké a dolog. :)
A fiam 2-3 hónapos korától egyedül aludt el a kiságyban, kb. fél éves koráig, azóta kellünk neki, ez életkori sajátosság, most már érti, hogy egyedül van, nem te csinálod rosszul, hanem egészségesen fejlődik a gyermek.
Innen különböző megoldások vannak, az egyik a beszoktatás-idomítás, sírás alapján. Én ezt nem bírtam-nem akartam, én magamat törtem-idomítottam be, altatjuk, ott van vki vele, amíg el nem alszik, ált. a kezét kell fogni, most 2 éves. Az altatás a mese után 10-30 perc.
Igen, amikor arról van szó, hogy sírni hagyod, akkor mindenki rögtön azt hiszi, hogy lusta vagy ringatni. Erről szó sincs. De amikor már mindent megpróbált az ember, és semmi nem válik be, akkor már nem tud mit tenni. Én nagyon boldog lennék, ha ringatással meg lehetne nyugtatni a lányomat. De kb. 8 hetes kora óta nem lehet. Addig ölben aludt el. Utána sokat babakocsiztam vele, sokszor lakáson belül. De az sem megoldás! Hosszú távon nem jó, pláne, hogy mostanra már bele sem férne.
Szóval amikor már nem tudok mit tenni, akkor leteszem, és ő sír. De nem azért sír, mert rossz neki az ágyban! Azért sír, mert addigra iszonyatosan fáradt.
És annak idején, amikor először jött szülés után a védőnő, ő is megmondta, hogy előfordul, hogy hagyni kell sírni a babát, mert nincs más megoldás. A babák így adják ki a feszültséget magukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!