Ismerős méhésztől származó vegyes virágmézet kb. 13 hónaposan sóskában, tejberizsben. Direkt mézet (kanállal) csak egyszer mertem adni, inkább ételbe, tejeskávéba teszem a fiamnak. Most 17 hónapos.
2011. máj. 31. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Mézet sokáig nem szabad, max ha sütibe vagy is hökezelve van. Olyan baktériumot tartalmaz a méz ami erös alergiát okozhat, de hökezelve elpusztul így sütiben nem baj.
Szerintem mindegy milyen amúgy, ha már elég idös hozzá. Amelyik van.
2011. máj. 31. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Mivel méhészek vagyunk, így saját mézet használunk itthon (repce, akác, hárs, vaddohány, napraforgó és vegyes). Kb. másfél éves volt a kisfiam, amikor hőkezelés nélkül, tehát natúr módon adtam neki megfázás alkalmával kiskanállal (fél óráig utána nem szabad enni és inni, így bevonatot képez a torkon, és öli a bacikat).
Egyébként kb. 1 éves korában kapott először sütiben, ami hőkezelve van, tehát a botulizmusért felelős baktérium már elpusztul belőle - ha van benne. Termelői mézben nem igazán fordulhat elő.
2011. máj. 31. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, hol méhészkedtek és mióta?
2011. máj. 31. 10:07
6/8 anonim válasza:
Szia! Nekem a nagypapám méhész igy az ő mézét adtam a lányomnak kb két hete. (akácot asszem)Akkor volt 1éves és 2hetes. Nem nagyon ette,majd később is kap még. Egyébként bolti mézet én se adnék neki ill nem enném én se. S a házi mézben tényleg kisebb az esélye hogy előfordul a botulizmusért felelős baci:D (ja mi pestiek vagyunk,nagyszülők Bicskén méhészkednek,de szintén pestiek)
2011. máj. 31. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 A kérdező kommentje:
Bicskére szoktunk járni :) Mi is termelőtől vesszük a mézet, jobban is szeretjük, boltban nem szoktam venni.
Férjem érdeklődik a méhészet iránt, ezért is kérdeztem, valamint 1 éves múlt a lányunk, őszre mindenképpen szeretném bevezetni neki a mézet, ha jön a rossz idő.
2011. máj. 31. 10:39
8/8 anonim válasza:
09.35-ös vagyok. Újmohácson van a méhészet, és már több, mint 20 éve ezzel foglalkozik a család. Most már főleg családeladás, és anyanevelés a fő szakirány, illetve az otthoni állományból ami van, méztermelés. Az öregek nem bírják már a nagyüzemi méztermelést (300 család volt konténerekben, de nagy része el lett adva - iszonyat nagy meló ám. Most már csak az otthoni háttérállomány van meg).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!