Aki főz 10 hónapos babájának, miket ad neki?
Délben főzeléket, tésztát, krumlpit, rizs húst ilyeneket evett (nam agyonfűszerzve, ált krumlival sűrítve és nem zsírban tocsogósan), délután gyümölcsöt és/vagy natúr joghurtot, túrót.
10 hónaposan kezdett reggelit kapni, ált pépet vagy kenyeret
A tőbbi kajája anyatej volt (4x9
1 évesen vezettem be reggelit, nagyjából ekkor hagyta el délelőtti szopit.
Ja és még külön főztem neki 1 éves koráig.
Az én kislányom is 11 hónapos lesz.
Minden félét, általában sok zöldség és vmi húsi. Túrós tészta, sajtostészta, sonkával.Vettem neki tojás mentes tésztát (Gyermelyi, orsó) és azt szoktam neki adni. A mi pörink szaftjához is szoktam neki fözni ilyen tésztát és összemixelem neki botmixerrel és csak úgy eszi :)
Amúgy cukkinit, borsot, répát, karfiolt, kelbimbót, brokkolit mindig tartok a fagyasztóban és persze van itthon mindig krumpli és répa, zöldség...stb Én ezeket variálom neki úgy h jó íze legyen.
10 hónaposan ezeket ette:
reggelire szopi
tízórai nincs mert későn kel
ebédre: spenót, brokkoli, srépa, sütőtök, zeller, karfiol, karalábé, cukkini, patisszon, kelbimbó, krumpli, cékla, rizs + csirkehús, sertéshús és csirkemáj. Ezeket variálom, natúr vega mix-szel, hagymával, fogkhagymával, petrezselyemmel, kaporral ízesítek.
uzsonna: gyümölcs, és én bevezettem 10 hónaposan a túrót és a joghurtot, senki nem allergiás a családban, nem volt indokolt tovább várni.
vacsora: tejpép
lefekvés előtt: szopi+tápszer
11 hónapos lesz a kislányom a héten, de 10 hósan is kb. így evett.
Reggeli tápszer
Tízórai joghurt+keksz+gyümölcs, vagy csak gyümölcs
Ebéd: főzelék+husi(zöldbab, cukkini, zöldborsó, tök, kelbimbó, sárgarépa, paradicsomos krumpli, krumpli)
Uzsonna: tejpép néha gyümi
Vacsora:tápszer (már alszik, úgy etetem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!