Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babámon keresztülmegy a...

Ha a babámon keresztülmegy a bébikaja akkor hanyagoljam egy ideig a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
4 napja eszi a bébikaját,minden nap egyre többet.Viszont már 2. alkalommal látom a székletben amit evett.Azt olvastam,hogy azért van mert nem bírja megemészteni a kajcsit.Tényleg így van,hanyagoljuk egy kicsit és próbáljuk meg 1-2 hét múlva ismét,vagy ez természetes dolog?
2011. máj. 30. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a védőnő, hogy amit eszik, az másnap megjelenik a székletében és ez normális....7 hós kisfiam múltkor bevágott egy csomó brokkolis rizst, nagyon ízlett neki, másnap zöld volt a kakija.Azóta is eszi.

Onnan láttam, hogy nem bír valamit a gyomra, hogy kajálás után fél órával is bukizik még, többször, és szinte az egész kijön belőle, amit evett.

2011. máj. 30. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a répa rendszeresen "visszaköszön".
2011. máj. 30. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:

valóban azt jelenti.

ha még kicsi (3-4 hós) hagyjátok még pár hétig

ha nagyobb 5-6 hós már, akkor próbálkozzatok mással, könnyen emészthetővel, pl. rizspép, tejpép, alma... :)

2011. máj. 30. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:

A cékla, brokkoli, répa, spenót a felnőtt székletét is elszínezi, nincs ebben semmi különös. Azonban ha a babakaját szinte változatlanul látod viszont a pelenkában, akkor tényleg nem tudja megemészteni. Semmi baj nincs azzal, ha kivárod a 6 hónapos kort, nem lesz tőle válogatós a gyerek.

Az én fiam is mindent megeszik, pedig 6 hónapos korában kezdtem. És nem almával, hanem zöldséggel. Talán ennek köszönhető, hogy nagyon szereti a zöldségeket, a brokkolit, spenótot is.

2011. máj. 30. 23:42
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem teljes egészében "köszön" vissza a pelusban,de azért észreveszem benne a sütőtököt.

4 hós múlt,orvosi javaslatra kezdtük el.A belgyógyásza szerint már egyáltalán nem elfogadott ha 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.Teljesen mások az elfogadott módszerek mint amik az interneten keringenek.A közeljövőben az összes védőnőnek egy átképzést tartanak erről/a miénknek a héten tartja/.Próbálkozok neki mással csak az a baj,hogy a sütőtökös dolgokat fogadta el eddig.

2011. máj. 31. 06:50
 6/7 anonim ***** válasza:
nem baj ha megszinezi a székletet(sztem a felnötteknél is észrevehető lenne)
2011. máj. 31. 07:10
 7/7 anonim ***** válasza:

A sütőtök meg fog látszódni később is. Az én fiam 8 hós lesz, imádja a sütőtököt, 4 hónapos kora óta, és még mindig észrevehető a kaki színén. A sárgarépa is, ill. a zöld színűek (brokkoli, spenót, szerintem a sóska is meg fog, ha majd azt esszük), sőt, a csokis tejpép is felfedezhető, attól meg sötétbarna lesz.

Én a kaki szagára szoktam figyelni. Ha "felnőttes", akkor nincs gond, de amikor furcsa savanyú szagú, akkor kevésbé van megemésztve.

2011. máj. 31. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!