Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Voltatok már...

Mit tegyek? Voltatok már hasonló helyzetben? Hogyan itassam?

Figyelt kérdés
19 hós kislányomnak hörghurutja van! 5.napja kapja a gyógyszereket,tegnap 39 fokos lázra ébredtünk! Ügyelet,injekció,és még kapott antibiotikumot is! ma reggel szintén 38.5 fokos láz! Germicid C levitte a lázat! De sajnos nem eszik,kb 2.5 dl tea van a gyomrába! Hasmesése is volt ma egyszer! Nem akarok kórházba menni vele,abból infuzió lenne!
2011. máj. 30. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Erőltessed neki a teát, meg a rostos üdítőket. Nem akkora baj ha nem eszik, de innia kell, mert kiszárad!
2011. máj. 30. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum is hajtja a hasat, és a váladék amit lenyel is. Tényleg figyelj nagyon a folyadékra, és ha a kaki vizes-folyós, vagy esetleg hányna is, akkor hallotam már, hogy a gyógyszertárban lehet venni kiszáradás ellen ilyen port vagy szirupot. Esetleg arra rákérdezhetnél a patikusotoknál. Ne haragudj, de nem tudom pontosan, hogy mi az, csak azt hogy van ilyen, addig amíg nem súlyos a hányás és a hasmenés.
2011. máj. 30. 12:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 30. 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:

10-15 percenként kínálgasd egy-két korty teával, gyümölcslével, vízzel, amit szeret. Ha nem megy, panadolos adagoloval (10 ml) vagy kiskanállal itasd. Meleg is van, hasmenése is, muszáj inni. Ha fehér pöttyök kezdenek megjelenni a nyelvén, vagy hirtelen elesettebb lesz, sokat megy a hasa, és még hány is, azonnal ügyelet! Akkor inkább infúzió, mint hogy kiszáradjon.

De szerintem nem lesz baj, csak itasd. Enni esetleg kekszet, hátha azt elfogadja, vagy almát, az hasfogó, van benne folyadék is.

2011. máj. 30. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!