Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónapos fiamnak most...

14 hónapos fiamnak most akarom elkezdeni adni a tejet. Házitejet is tudok neki és azt is akarok. Azt fel kell forralni? Higítani is kell vagy csak forralni?

Figyelt kérdés
Kecske vagy a tehéntejet ajánlottabb jobban adni? Mindkettőhöz hozzá tudok jutni.
2011. máj. 30. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
a házitejet még felnőttnek is fel kell forralni.
2011. máj. 30. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
A kecsketej jobb, "könnyebb", kevésbé zsíros, mint a tehéntej. Ha tudod, inkább azt add. DE mindenféle házi tejet FEL KELL forralni, mert abban is lehetnek baktériumok, könnyen hasmenést, meg még ki tudja mit elkaphat tőle még a felnőtt ember is.
2011. máj. 30. 12:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Kisfiam nem nagy étvágyú és pont a táplálóbbat szeretném adni neki, akkor a tehéntej a jobb? Fel fogom forralni. :) Hogy kezdtétek el adni a babátoknak a tejet? Először csak keveset aztán fokozatosan többet?
2011. máj. 30. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem okoskodni szeretnék, mert mi még nagyon nem tartunk itt (most leszünk csak 4 hósak), de mivel vidéken nőttem fel, saját tapasztalat:

Ok, hogy a laktatóbbat szeretnéd, de vigyázz vele, mert jobban megterhelheti a gyomrát a tehéntej, főleg elsőre, épp azért, mert zsírosabb -még akkor is, ha hígitod. A helyedben kipróbálnék 2 hetet kezdésnek a kecsketejjel, aztán ha azzal nincs gond, akkor a tehéntej, de pár napig csak hígítva. Aztán az is mehetne "rendesen".

2011. máj. 30. 21:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Szoktam neki készíteni bolti tehéntejből (2,8-as) ételeket, van hogy a gabonapépet tejjel keverem ki és nincs baja tőle.
2011. jún. 1. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia. Most biztos jó sok okos fog válaszolni a kommentemre de én már 10 (igen TÍZ)hónaposan adtam neki bolti tejet. Semmi baja nem lett tőle, sőt a mai napig napi 1x tejcsit iszik 1x tápszert. 23 hónapos és egészséges! Adj neki először csak keveset, persze felforralva aztán várj vele egy napot hogy nem okoz e neki valamilyen panaszt!
2011. jún. 1. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:

én 9 hós korától keverek a főzelékébe egy kis tejet. 10 hónapos kora óta a tápszert el sem fogadja, tejet kap reggel-este. 1 éves múlt, egészséges baba.

még forralom neki, főleg mivel házi tejet kap, de azt magunknak is megforralom. a boltit már nem, csak jól átmelegítem.

2011. jún. 1. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Én már 7-8 hónaposan kakaót ittam - persze, akkor még más idők voltak... Semmire nem vagyok allergiás, és sosem vagyok beteg. Szerintem 1 éves kor után simán mehet a tej, hülyeség ez a 2 éves korig csak tápszer/tejital mizéria...
2011. jún. 1. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!