Hogyan élte túl a kapcsolatotok az első baba születését, a gyerekvállalást?
A mi kapcsolatunk is jobb, mint előtte volt. A fiúnkkal lett teljes az életünk, így alkotunk egy igazi családot, tervben van már a második is.
Első perctől fürdet, pelenkáz és segít mindenben, pedig mikor hazajöttünk a kórházból, megfogni is alig merte. :D De aztán a kezébe adtam, és onnantól szerelmesek egymásba. Sokszor ébredt hozzá éjjel is, altatta.
09:16
"Nem mindenkinek megy tönkre, vagy rendül meg alapjaiban a kapcsolata egy gyerek érkezésekor."
Mondom a feszültség természetes, nem a megrendülés, és nem is azt mondtam, hogy MINDENKINEK megy tönkre. Szövegértésből apuka korrepetáljon majd, oks?
Attól hogy te ilyen szerencsés lány vagy, attól még nagyon nagyon, még egyszer megismétlem baromi sokan vannak, akiknek a kapcsolatában ezért vagy azért feszültség alakul ki. Tökmindegy, hiszen neked ehhez semmi közöd nem? Szánsájn hepinessz, ezt akartad a tisztelt olvasóval tudatni ;)
Nekünk ikreink vannak,3 hónaposak. Az én férjemet is "nevelni" kell,már tudja,hogy beszélgetni kell és úgy lehet túlélni mindent. Nem könnyű,viszont már sokat lazítottam rajta és sokszor kitudom vele mondatni,azt amit érez:) Mert ugye ez a férfiaknál necces:) Viszont nagyon jó apa,odavan a fiainkért,rajong értük. Sőt,néha több türelme van,mint nekem és rengeteget segít.
Az első 6 hét nagyon durva volt,ki voltam készülve,de mindig mellettem állt és megtudott nyugtatni. Persze volt olyan,hogy miatta akadtam ki,de azt is átvészeltük. Sokszor azt gondoltam,hogy már nem kíván úgy,mint elötte meg nem tetszem neki úgy...még azt is bebeszéltem magamnak,hogy azért,mert apás szülés volt és látott mindent. De ezt csak a hülye hormonok éreztették velem,hiszen semi okom nem volt ezt gondolni.A legcsodálatosabb dolognak tartja,amit ott akkor látott és ez a beszélgetések alkalmával nyilvánvalóvá vált! De ha nem beszélgettüünk volna,most a magam által kreált hülyeségbe őrülnék bele...Persze az összebújások ritkultak,de csak mert fáradtak vagyunk néha nagyon...viszont az ikreink már átalusszák az éjszakákat,így ez most kezd megint megváltozni:)
Szóval kitartás,senkinek nem könnyű sztem,vagy ez vagy az mkinél közrejátszik. De ha szereti egymást 2 ember,ráadásul még gyerekük is van,azt gondolom már csak "intelligencia" kérdése,hogy hogy vészelik át ezt az időszakot.
Úgy látom, hogy akik azt írták, hogy minden oké sőt még jobb is, azoknál már nagyobb(ak) a gyerek(ek), vagy tévedek?
Nekünk első baba, és még csak 8 hetes. A férjem nagyon szereti, sokat foglalkozik vele, inkább babusgatja, beszél hozzá, dajkálja, de a pelenkacserét én végzem, de szerintem ez nem is baj. Ő csak akkor pelenkázza, ha én nem vagyok itthon valamiért, és ő egyedül van vele. Ami nálunk sokszor a feszültséget okozza, hogy a korábbi életünk teljesen más volt, hangosan tévéztünk, hangosan beszélgettünk, nevettünk, ha veszekedés volt, azt is hangosan csináltuk. De most, hogy gyerekünk van, szeretném ha ez változna, a kisbabának több nyugalmat szeretnék adni, tehát engem zavar ha a férjem pl. káromkodva csapkod ha pl. elromlott valami otthon. Ez korábban belefért, röhögtünk rajta, de most már nekem nem fér bele úgy érzem, a baba miatt. Látom, hogy próbál változni, én is próbálok, mert én sem vagyok sokszor különb, de mégis sok a balhé így is. Szeretjük egymást, ezzel nincs gond, szeretnénk még több gyereket, de azt hiszem még nagyon sokat kell fejlődnünk. Remélem lehetséges a fejlődést, és nem csak "születni" lehet jó szülőnek és jó társnak.
Az első válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy ha két szopi között elvolt a baba a kiságyban akkor az azt jelenti, hogy soha nem sírt újszülött korától? Vagy hagytátok sírni a kiságyban?
A másik kérdésem, hogy azt hogyan oldottátok meg, hogy éjszaka nem szoptattad őket 2 hónapos koruktól? Nem ébredtek már fel? Vagy hogy?
Ezek a dolgok tényleg komolyan érdekelnek, mert én még kezdő vagyok, és egyelőre eléggé túlaggódom a dolgokat.
Igaz, hogy nem az első válaszadó vagyok, de nekünk is jobb lett a kapcsolatunk. Az én fiam 6 hetes korától átalussza az éjszakát, így nem szoptattam azóta éjjel.
Lehet, hogy mi nem voltunk sokáig csak ketten és ezért nem "zavart be" a fiúnk születése, mert én 27 voltam, ő 32, mikor megszületett a kicsi, és 2 éve voltunk együtt úgy, hogy 4 hónap után összeköltöztünk.
08:54-es vagyok. Nekem is átalussza 2hós korától már az éjszakát. Álometetés a trükk. 6hetes kontrollon javasolták, és kb.2hét alatt tökélyre fejlesztettem.
Este megeteted 8körül és leteszed aludni. Majd fél11-11körül ismét megeteted úgy, h nem szabad felébrednie. Nagyon óvatosan kell kivenni az ágyból. Ciciztetni is lehet, de én fejtem neki, mert üvegből ezt egyszerűbb. A lényeg, h ne vegye észre, h eszik (gondolom így később nem fog felébredni miatta, ha nem emlékszik rá), és h jól "meglegyen tömve" a pocija. Addig kell etetni, míg magától ki nem esik(nem szív) a szájából a cumi (cici). Aztán visszatenni aludni. Reggelig bírni fogja. Elvileg ha tele a hasa, akkor nem ébred fel. Persze vannak más egyéb okok, amiért felébredhet. Megszokásból rendesen megébred eleinte éjjel, de vissza tudtam altatni etetés nélkül. Tény, h az első pár napban fél, meg 1 órát is altattam mire visszaaludt, de megérte az a 2hét kínlódás. Ma már csak leteszem az ágyába, rázárom a szobaajtót, és magától elalszik. (Erre azért büszke vagyok :) ) Ha üvegből eteted, akkor mindig több legyen benne, mint amennyit egyébként eszik. Eleinte fél adagokat evett csak, de aztán volt, h jóval többet, mint a normális. (Utólag tudom, h ez azt is jelentette, h nappal is többet igényelt volna.)
Ja, és legyen sötét, a fényre felébredhet. Meg érdemes valamit a szemére tenni (kendő, textilpelus), mert akkor visszazárja még ha meg is ébred közben. És idővel egyre előrébb hoztam az etetéseket, míg végül elértük a normális időpontot.
Remélem segítettem!
Köszi! Nekem is elég jól alszik fél9-től szokott aludni, utána éjfél körül ébred, de még gyorsan megpróbálom elkapni amíg csak nyöszörög, de nem teljesen ébred fel. De akkor kipróbálom amit javasolsz, és megetetem álmában.
Nálunk az van egyébként, hogy az éjféli evés után is fel szokott ébredni fél5 körül. Akkor magam mellé veszem, szopizik és megpróbálunk úgy aludni tovább. Ez van hogy akár fél10-ig is sikerül (közben egy kora reggeli pelenkázást beiktatok) de van, hogy egyáltalán nem alszik már vissza :( Jól csinálom azért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!