Milyen szemüvegkeretet vegyek 21 hónapos kisfiamnak?
Hát elég szomorú dolog,azért arra is gondolhatnának hogy szegényeket ezmiatt majd csúfolni fogják:(
Azt nemmondtam hogy nemfogunk neki venni mert az természetes hogy az mindennél fontosabb hogy jobban lásson!!!
nem értem, csak kerek üvegűt találtál? vettetek azóta? a fiamnak 2 éves korában vettünk szögletes műanyag keretes szemüveget, műanyag lencsével. strapabíró. ha össze is gyűrte, vissza lehetett igazítani. rá is léptünk már, nem lett baja.
most (3 éves) egyik szeme -10 a másik -9 dioptriás. tehát az üveg vastagsága sem számít a keret választáskor.
nekünk is nemsokára elkészül az új szeműveg. mivel az előzőnél nem kapta meg a legerősebb lencsét, szép lassan, fél évenként változtatnak pár dioptriát. eddig -6 és -5 volt -2 cilinderrel, most -9 és -7 lett -3 cilinderrel. fél év múlva újra megyünk akkor kapja meg a véglegeset. a szemüveg keretek és áraik közt óriási a különbség. ez utóbbi 12000 ft a keret, és hozzá az üveg 38000 ft. mivel a tiétek kisebb dioptria, ezért szerintem a lencsétek nem kerül majd 12000-nél többe. márha ti is vékonyított lencsét kértek. ha normál ( vastag ) lencsét kértek, akkor töredéke lesz ennek az árnak.
tegnap 14 órási voltam.
Amikor mi néztük a keretek úgy 13-ezer forinttól indultak,a műanyag volt 15 ezer ami borzasztóan nézett ki,a lencsére mondtak kb 8-10 ezret.Ezért jobb ha gyerekszemész is megnézi az a biztos!
Köszi a választ!
nem is néztem a márkát. de amint elkészül az új, megírom ( ha szerepel a papíron.)
v rákérdezek.
nálunk 12 a keret ami műanyag, a lencse kb 18-19 ezer / db
újra én.
A régi szemüveg szárára az van írva, hogy " Liu Lewant". de akárhogy is keresek rá a neten nem találok ilyen szemüvegkeretről képet. a lencse tanúsítványán az áll: HOYA szemüveglencse 2 év garanciával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!