Hypotóniás babák anyukái, hogyan alakul a babátok állapota?
Szia! Az én babám 9 hónapos, és még sok feladat vár rá mozgás terén,de leírom, hol tartunk,hátha tudok segíteni neked,mert nagyon kétségbe vagy esve. A mai napig aggódom még én is,de már látom az alagút végét! :)
Mi 5 hónaposan kezdtünk gyógytornára járni,mert a gyermekorvos is észlelte,hogy hypotón a babám izomzata. Kaptunk mindig itthonra végezhető tornafeladatokat,ezek segítségével 6 hónaposan tanult meg megfordulni a babám. 7 hónapos korától gurulva közlekedik,de előre nem akart kúszni.Ülni már ekkor is stabilan tudott. Most voltunk fejlődésneurológiai vizsgálaton, és azt mondták már sínen vagyunk, tornázzunk tovább de minden rendben a babával. Már sokkal jobb az izomtónusa mint kezdetben. Most 9 hónaposan tanult meg hátrafelé kúszni,bár szerintem eddig is képes lett volna rá,de lustább volt az átlagnál(ebben a gyógytornász is megerősített,hogy vannak babák akik hiába lennének rá testileg érettek,mégis lustibbak,nem érdekli őket a kúszás,vagy a mászás).Még reménykedem, hogy mászni fog,mert próbál a két kezére támaszkodva hintázni előre-hátra.Viszont pár napja felállt,ezt viszont időben csinálta! Nagyon örültem.
Úgy érzem,nem lesz semmi gond vele, és el fogjuk felejteni ezt a kis lemaradást. A hypotón izomzat nagyon jól kezelhető tornával,és semmilyen maradandó károsodása nem lesz,hidd el. Nem tudom,mennyi idősek vagytok,jártok-e gyógytornára, mert csak ez a nyitja a dolognak! Nyugodj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!