Mikor kezdte tudatosan bólogatni babátok az igent és nemet? Lehet ezt valahogy tanítani?
15hós a kisfiam, de jóformán semmit se jelez. Próbálok ezerrel bólogatni neki, meg a kis fejét is mozgatni, de nem látom, h felfogná mit is akarok tőle.
Ha valamit szeretne, akkor megfogja a kezem és odavezet, de hiába kérdezem, h mit csináljak ott, sehogy se jelzi.
Korai még várnom tőle?
16 hós lesz. Nálunk a "nem" megy csak. Én sokszor mondtam neki pelenkázás közben, az:
1, megérett a meggy
.
.
4, biz oda nem mégy
Meg a Gyerekdalok és mondókákat is imádja és ott is mondják és ha ezt hallotta, akkor mutatta ő is. Szóval így kezdte. Az "igen" nem érdekli még.
enyém se bólogat, nem ismeri még az igent. a nemet azt nagyon tudja, 10 hónapos kora óta mondja tudatosan és rázza is hozzá a fejét, pl. ha pelust cserélnénk és nem akarja, vagy nem akar még aludni. meg tud őrjíteni ezzel :)
18 hónapos
Szerintem ez gyerekfüggő.
Nagyobbik lányom sosem bólogatott, előbb beszélt, a pici meg nagyon hamar, és azt sem tudom honnan szedte, mert a "nem"-et még talán bólintom, de az "igen"-t én biztos nem használom.
Hát beszélni se nagyon beszél. Van "aja" kb.2het tudatosan, "ku" (kutya), "tte-tte" (mikor meglát valamit, szeretné és öröm van a hangjában), és valami olyasmi, h "aokki-jokki"(ez az akarom, add már ide, azért is, mérgesen). Szóval nem hinném, h a beszéd fog hamarabb menni. De gondolom kiszámíthatatlan ez is, mint minden más is.
A fejét még egyáltalán nem használja. Bár integetni és megmutatni se szokott semmit, pedig azt tudná. A tapsolást meg se próbálja. Az egyetlen amit szeret, az az indiánosdi (szájára teszi a tenyerét, mozgatja, közben pedig mondja, h ááááá).
Jó lenne ha már jobban segítene nekem, mert sokszor nem tudom mit akarhat, és akkor meg hisztizik ezerrel.
Szinte kivétel nélkül azt írta itt is mindenki, h ennyi idősen már használták a gyerekeik a nemet vagy a fejükkel, vagy szóval. Az igen gondolom, h csak a nem után fog jönni majd. De nekem mind1, csak csinálna már vmit, h megértsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!