Hogyan tudnék segíteni babámnak a felállásban?
Kisfiam 11 hónapos és még nem akar felállni. Tudnék esetleg valamivel neki segíteni?
Egyébként erős baba, félkézzel kapaszkodva simán áll az ágy mellett, csak felállni nem akar. (plusz semmi félelemérzete, simán hátradobja magát...)
Én magamtól nem erőltetném. Kérd ki gyógytornász véleményét inkább. Itt 10-12 hónapot írnak, szóval nem biztos, hogy el van késve.
Nem tudom, ez segít-e: a kisfiam úgy állt fel először magától, hogy egy alacsonyabb ágy mellé odamászott, és az ágytakaróba kapaszkodva felhúzta magát (nem otthon voltunk). Kb. mellkasáig ért az ágy teteje. Ekkor nagyon megdicsértem, nagyon boldog volt, és utána lelkesen gyakorolta mindenen a mutatványt. Az első pár hétben csak szőnyegen, pléden engedtem próbálkozni, hogy kivédjem az esésekből eredő sérüléseket. De hagytam elesni is, ha nem volt veszélyes helyen, így megtanulta, hogy óvatosabb legyen és ne engedje el magát, ne essen hanyatt. A kiságy rácsain is sokat gyakorolt, 2-3 napig sokszor elesett, azóta nem. Most már úgy áll fel a bútorok mellett, hogy csak az egyensúlya miatt kapaszkodik.
Lehet, hogy a kisfiad az óvatosabb típusba tartozik, de megpróbálhatod ösztönözni. Ha van alkalmas, stabil bútor, amire fel tudna kapaszkodni, tedd mellé és tegyél rá érdekes tárgyakat, amit meg akarna szerezni.
ha sokszor állítod fel, lehet csak annyi az egész, hogy lustácska és tudja, majd kihisztizi... :) ne segíts neki pár napig, egyltalán. ha fel akar állni, majd megerőlteti magát. ha akkor sem áll fel egyedül akkor én is elvinném gyógytornászhoz, majd ő mutat gyakorlatokat.
a többi mozgásformát időben csinálta?
Két barátnőm is van, akiknek a kisgyerekük 13 hósan álltak fel először. Ők abszolút nem aggódtak.
Most 14hósak és teljesen rendben van náluk minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!