Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukak valaszaira...

Olyan anyukak valaszaira lennek kivancsi akik hagytak sirni babaikat, hogy onalloan tudjanak elaludni. Kinek mennyi idobe telt amig el tudott aludni egyedul a baba?

Figyelt kérdés
Azert akarom hogy igy aludjon el, mart ha a mellkasomon alszik el nem tudom letenni, mindig megebred ha leteszem, es volt mar olyan tobbszor is hogy 3 orat hagytam magamon csak hogy vegre aludjon egy kicsit, de megsem pihente ki rendesen magat. Mar az 5. napja csinalom, hogy mikor latom hogy almos leteszem, majd 3-4-5 percenkent bemegyek hozza, de ugy erzem hogy nem rovidult le jelentosen az az ido amennyit sir. Borzasztoan sajnalom es nem tudom hogy vegig fogom-e tudni csinalni:(
2009. márc. 16. 11:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Ha a babát túlságosan hosszú ideig hagyják sírni, végül is abbahagyja. Nem azért, mert megvigasztalta magát, hanem azért, mert kimerült és reményt vesztett. Dr. William Sears a NIGHTTIME PARENTING című könyvében kifejti: azzal, hogy a szülők nem reagálnak a baba sírására, megrendítik a baba beléjük vetett bizalmát. Azt a bizalmat, amely "nélkülözhetetlen a gyermeknevelésben". Ha válaszolsz a kisbaba sírására, tudatod vele, hogy elhiszed, mennyire szüksége van rád és bízhat benned: ott vagy számára.

EZ NAGYON IGAZ!!!!!!!!

ÉN SOSEM HAGYNÁM SÍRNI.....

10 hós a mi babánk, én altatom hol ölben hol az ágyon fekve. semmi baj ezzel :)

2009. márc. 16. 11:57
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
szerintem ne hagyd sírni mert ha a babád szomorú neked kell megvigasztalni,olyan pici még szüksége van az anyukájára.próbáld meg a pofiját,hátát simizni ha megébred,énekelj neki v kapcsolj halk zenét de ne hagyd magára,neked is rossz hallgatni ha sír képzeld ő mit érez ilyenkor .én fiam 7 hetes de nem szoktam sírni hagyni,ez nem azt jelenti,hogy mindig ölben van,de sokszor már elalszik magától elmagyaráz a bölcsőjében és elaltatja magát.majd ha nagyobbak lesznek ráérnek önállóvá válni.
2009. márc. 16. 12:33
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
a kicsi csecsemöt csak pár percig lehet hagyni sírni vígyázz
2009. márc. 16. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
én picinek mindig adtam enni mig benem ájult mert ök még be ájulnak tudod ha tele a pocak
2009. márc. 16. 12:57
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Egyet értek a 12:33-al!De úgy látom ide már nem is érdemes válasz írni mert mindenki aki hasznos választ ír az van lepontozva.Kedves kérdező,ne hagyd sírni,öleld inkább magadhoz!!
2009. márc. 16. 13:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is ezzel próbálkoztam (már, hogy sírjon, majd elfárad és elalszik), de persze nem jött be. Most vagyunk 2,5hónaposak és eddig éjszaka is ringatnom kellett, hogy elaludjon, de úgy 1,5-2 hete megetetem és leteszem. Kicsit (5-10perc) hüpög-pöfög, de magától elalszik; ÉJJEL. A nappalokra még sajnos én sem találtam magoldást, bár 2napja délelőtt addig gőgicsél mellettem, amíg elalszik. Na délután ez már nem működik, akkor még mindig ringatom, hogy elaludjon, de ez már sokkal elviselhetőbb, mint az elején volt. Kitartás; meg fogja tanulni, hogyan foglalja le magát (nálunk most nagy szenzáció, hogy van két keze és mi mindent lehet vele mutogatni és az egyikkel meg tudja fogni a másikat...)és akkor már elaludni is könnyebben el fog.
2009. márc. 16. 13:27
 17/18 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat, mindegyik hasznos volt!

Az ejszakai alvassal nincs problema, csak a nappaliakkal, csak rajtam hajlando aludni, es mivel az ebrenleti idot is csak kezben tolti el siras nelkul ezert gondolkodtam rajta hogy valahogy a kisagyhoz kene szoktatnom legalabb alvasi idore mert van egy ferjem is meg haztartas is es igy semmit nem tudok csinalni, a nagyszulok is tavol vannak. Imadom a kisfiamat ne gondolja senki hogy nem, de nem tudom sokszor hogy mit csinaljak.....

2009. márc. 16. 13:57
 18/18 anonim válasza:
Olvasni is rossz a hozzaszolasokat!!! Minek nektek gyermek?????
2018. aug. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!