Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a pár hetes baba éjjel nem...

Ha a pár hetes baba éjjel nem kel fel magától enni akkor ne is keltsem fel? Hagyjam aludni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Pontosan. Semmi esetre se keltsd fel. Keltegetni csak aaz olyan babákat kell akiknek gond van az evéssel, kissúlyuak vagy is fontos az éjszakai táplálkozás is. Neki már nem az, az én lányom is átaludta az éjszakát.
2011. márc. 7. 11:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nem sárga akkor hagyd aludni és aludj te is!!!
2011. márc. 7. 11:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 7. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Így van ha nem sárga, és nem kora baba, akkor hagyd aludni, és örülj! :)

:D

A lányom 12 hetes korától aludta át az éjszakát (este 9-reggel 9), de csak 6 hós koráig :( Utána nehéz idők jöttek!ÉS 5 hetes volt mikor este 9-től aludt 5-ig aztán kaja és még 8-9-ig :)

2011. márc. 7. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne keltsd fel. Pihenj és örülj, hogy nem akar éjjel is enni. Én tudok olyat, aki mindig kivette és álmában megetette, pedig semmi szükség nem volt rá. Most már magától felébred és kéri a cicit...
2011. márc. 7. 12:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

MÁZLISTA!!!

ne keltsd fel,pihenj te is!

Gratulálok a babádhoz,jó egészséget!

2011. márc. 7. 12:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :)
2011. márc. 7. 12:15
 8/10 anonim válasza:
0%

Szia!

Én a saját tapasztalatomat írom le.

Kislányom most volt 2 éves. Tápszeres baba volt a kezdetektől fogva és egy védőnő ismerősöm tanácsára mi bizony felkeltettük az első időszakban 3, majd ahogy többet aludt 4-5 óránként.

Természetesen az ébresztés nem volt drasztikus. Halvány irányfény világított a szobájában, kivettük az ágyából, kibontottuk a pelust, hogy pl. kakis-e, ha igen, tisztába tettük és akkor már elkezdett mocorogni. Visszaöltöztettük, evett, büfizett, majd visszatettük és aludt a következő ébresztésig.

Tudom, hogy ez sokaknak nem tetsző dolog, hogy ébresztettük, mondván, milyen "embertelen" dolog, hagyni kell aludni stb.

Erre csak azt tudom, mondani, hogy szerintem az az "embertelen", hogy hagyom odáig fajulni a dolgokat, hogy a baba amikor 5-6 vagy még több alvás után felébred és már keservesen sír az éhségtől, mire a táplálékához jut, rengeteg levegőt nyel evés közben. Utána meg persze, hogy jönnek a hasfájásos gondok!

A hasfájásról sok esetben a szülők tehetnek, ha hagyják, hogy mindezek a dolgok bekövetkezzenek, mert amíg a "baba alszik, addig én is tudok pihenni". Mi is átéltük a "zombi-korszakot", ami nem volt könnyű, de soha nem bántam meg, hogy az ismerős szakemberre hallgattam!

Nálunk soha semmi gond nem volt, kislányom nem volt hasfájós egyáltalán és 1 hónapos kora óta végig alussza az éjszakákat.

De talán a legjobb az lenne, ha megbeszélnéd a Védőnőddel és/vagy a gyermekorvosotokkal.

2011. márc. 7. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakát akkor sokat nem keltegetted! !?!?!?! Nem igazán értettem így az utolsó hozzászólást!

Én soha nem keltegettem, és soha nem vártam meg hogy sírjon az éhség miatt!Nekem éjjel is ha kelt az elején nem üvöltve az éhenhalás szélén, hanem ők is először mocorognak, majd felébrednek!Így mikor mocorgott és már nyitogatta a szemét kivettem az ágyából és megszoptattam!Ennyi!

Én adtam neki amikor kérte!És nem volt hasfájós!De amúgy a hasfájás nem igazán attól van hogy a baba sok levegőt nyel!Attól a büfi van! A hasfájás élettani dolog!Alkalmazkodni kell a babák bélrendszerének a táplálékhoz (anyatej/tápszer) a működéshez, és hogy egyáltalán ahhoz hogy dolgozni kell!

Biztos a kedves utolsó válaszoló védőnője is egy idős néni!Vagyis nem a mai korból való!

Nyugodtan hagyd aludni, ha éhes lenne felébredne! :) Ez az igény szerinti etetés lényege!Akkor etetünk ha éhes! Nekünk sem asik jól ha nem vagyunk éhesek! :)Ők pont olyanok mint mi, csak nem tudják elmondani....De nagyon ügyesen megértetik magukat/igényeiket! :)

Gratulálok boldog babázást!És pihenj amíg hagyja! :)

15 hós kislány anyuja

2011. márc. 7. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2011. márc. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!