Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen étvágyúak azok a...

Milyen étvágyúak azok a babák, akik nagyon falánkká tették a kismamát, amikor a pocakban voltak?

Figyelt kérdés

Előre elnézést kérek a furcsa kérdésért, de szóba került ez amikor két anyuka barátnőmmel beszélgettem. Tudom, hogy valószínűleg nincs tudományosan bizonyított alapja az összefüggésnek, épp ezért kérdezem, hogy mit tapasztaltatok.

Az a helyzet, hogy hármunk közül ketten nagyon-nagyon kifordultunk önmagunkból a terhesség második harmadától kezdve étkezés terén. Ez alatt azt kell érteni, hogy én, aki világ életemben vékonyka voltam és nem túl jó evő terhesen egy lovat egészben fel tudtam volna falni, ha a lelkiismeretem engedi, akkor egész nap ettem volna valamit. Az egyik barátnőm ugyanígy. Szülés után viszont visszaállt az étvágyunk szinte azonnal a régire, sokszor nem éhes vagyok, de nem kívánok semmit, törpe mennyiségekről el vagyok egész nap, tehát az étvágyam ugyanolyan pocsék, mint régen. Viszont mindkettőnk babája valódi kis haspók, nagyjából azt csinálják, amit mi tettünk terhesen. :-)

A másik barátnőm szerencsésebb volt, már ami a terhességet illeti, ugyanis az ő étvágya nem nőtt, ugyanolyan normális maradt, mint terhesség előtt, nem is hízott sokat, csak 8 kg-ot. Nem diétázott, csak nem volt kívánós. Viszont szegény szenved a kislányával, aki már egy éves, de megszületése óta nehezen eszik, már úgy kell belevarázsolni az ételt, válogatós és nehezen is gyarapodik, így hónapokon át kivizsgálásokra jártak, aminek az eredménye az lett, hogy a gyerek nem beteg, csak rossz evő.

Ez az anyuka azon gondolkodik, hogy szerinte összefüggés van a dolgok között. Nem-e lehet az, hogy néhány kismamit már a magzat egyéni tulajdonsága tesz falánkká.

Mit gondoltok erről? A kívánós és örök éhes kismamák babái jó evők lettek, illetve fordítva?

2009. márc. 16. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, mert nekem a terhesség alatt annyira nem volt étvágyam, hogy ha megláttam egy kaját rosszul voltam. 9 kg-ot híztam. Na a fiam az ellenkezőét műveli. Mindent amit én nem szeretek imád. Annyit eszik, hogy csak lesek... Akkor ez mitől van???
2009. márc. 16. 11:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Mondom, szerintem nincs alapja a dolognak, ez is, az is normális.

Csak példákat és ellenpéldákat gyűjtök itt, mert ez a három fős minta, amit a barátnőimmel összehoztunk nem túl reprezentatív...

2009. márc. 16. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg érdekes. Én a másik táborhoz tartozok. Soha nem voltam vékony, viszont mindkét terhességem alatt kevesebbet kívántam enni, mint előtte. Nem is híztam csak 10 illetve 8 kilót. És tényleg rossz evők a gyerekeim. A fiam 6 éves, és csak 19 kg, alig eszik, megőrülök vele. Pont most voltunk vele kivizsgáláson, azért mert ilyen girnyó. Kiderült hogy tejcukor érzékeny, de a diéta ellenére nem változott semmi. A kislányom 9 hónapos, és már látom hogy Ő is rossz evő és válogatós lesz, mint a nagyobb. Tényleg lehet hogy van összefüggés, ez érdekes téma. Kiváncsi vagyok mások mit írnak erről.
2009. márc. 16. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nálunk sajnos nincs összefüggés.

Én egy krokodil voltam a terhességem alatt. Volt olyan nap, amikor összesen az alábbiakat ettem meg: 2 nagy tányér marhapörköltöt tésztával, 3 tányér lencselevest, 1 tányér húslevest, 1 tányér sült csirkecombot krumplival párolt káposztával, 2 pudingot. És ez csak a főétkezés volt. Erre azért emlékszem, mert ettől a mennyiségtől már totál rosszul lettem, még az epém is kikészült. A terhességem alatt 54 kilóról 81-re, 27 kilót híztam.

Ezzel szemben a kisfiamat szabályszerűen tömni kell, egyszerűen egyáltalán nem akar enni. Szinte sosem. Ha kicselezem valahogy, akkor egész szép mennyiséget bele tudok tukmálni, de magától még talán egyszer sem nyitotta ki a száját. Az apja is pont ilyen...

2009. márc. 16. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Tényleg érdekes a kérdés! Ha jól tudom, pl. Németországban ilyen ügyben már felméréseket is végeznek. Én az összefüggést a következökben látom: Ha a mama jó étvágyú volt a terhesség alatt, s a kilók a babára mentek, akkor a baba jó evö. Legalábbis az ismerettségi körömbe is beillik ez a séma. Én a terhességem elsö felében (meg addig is) elég rossz evö voltam. A második felében már sokkal jobb volt az étvágyam, igaz keveset, de szinte állandó jelleggel ettem (a gyomorégésem miatt, ill. mert egy órán belül újra éhes voltam). Csak 10 kg jött fel rám, illetve a hasamra, s szülés után rögtön a kiindulási kg-nál voltam. A kisfiam, már 3 éves, mostanra megtanulta, mi az elég. Korábban csak az asztalnál ült, és képes lett volna túlenni magát (sajnos ez sem egy áldás, ha minden vendégségnél le kell pakolnod vagy pakoltatnod az asztalt). Érdekes ez, annál is inkább mert a férjem és én gyerekkorunkban nagyon rossz evök voltunk.

A mostani terhességemmel szemben csak annyi különbséget látok, hogy bár most is jelentös mennyiséget eszek, de ezt egy ültö helyemben (nincs gyomorégésem), de szintén csak 10 kg van rajtam, ill. a hasamon.

2009. márc. 16. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Én kismamaként szinte nem is ettem ha igen akkor is nagyon keveset,nem kívántam semmit, és a kisfiam nagyon jó evő(eddig:D) nem válogat mindent megeszik 6hónapos és 8400g,kis vasgyúró:)
2009. márc. 16. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!