Normális hogy 14 hetesen még inog egy kicsit a baba feje?
Figyelt kérdés
Nagyon szépen tartja a kis buksiját, de néha még gondolom elfárad, elkezd inogni a feje és lebukik a vállamra.
Ez teljesen normális vagy valamilyen problémája lenne?
2011. máj. 26. 09:42
1/8 anonim válasza:
A lányom 13 hetes, neki is billeg a buksija. A doktornő mondta, hogy tornáztatni kell, mert ha nem javul, akkor gyógytornára kell mennünk. Mondjuk nálunk az is baj, hogy hason fekve nem is emeli fel.
2011. máj. 26. 10:12
2/8 A kérdező kommentje:
Ő pedig nem szeret hason, hiába próbálgatom, csak sír.Biztos az is baj!
2011. máj. 26. 10:31
3/8 anonim válasza:
Igen, ugyanez van a lányommal is. Gyűlöl hason lenni, gondolom emiatt nem is akarja emelni a fejét. Mert nem akar nézelődni, csak megfordulni (mondjuk azt már próbálgatja). De ma megyünk tanácsadásra, majd meglátom, mit mond a dokinő. Mert most 1 hete tornáztatom, azóta javult neki. Amúgy nekem azt ajánlotta a doktornő, hogy húzzam fel ülésbe a babát, mert úgy erősödik a nyaka. Meg tegyem le hasra, és emeljem meg a kis mellkasát. És úgy tud nézelődni, és az ösztönzi a fej tartására.
2011. máj. 26. 10:34
4/8 anonim válasza:
Nekünk szerencsére nincs ilyen problémánk, szeret hason, csak azon alszik. De napközben 90%-ban a hátán fekszik, vagy sétálunk, olyankor a vállamon van. Nálunk inkább az a baj, hogy nagyon sokat nézelődne, túlzottan is tartja magát. Azt esetleg próbáld ki, hogy ún. puma-pózban, a karodon fekve hason teszed, és kicsit sétálsz vele. Akkor is tartják a kis fejüket, a testét Te tartod, és úgy nézelődni is tud. Ez kevésbé megterhelő a babának, a fejét mégis tartania kell, tehát a nyakát erősíti.
2011. máj. 26. 11:08
5/8 anonim válasza:
9 hetes a babóm, imád hason, csak úgy alszik. Már szépen tartja a fejét, de még vissza-vissza bukik a vállamra. Mikortól számít rossznak? Tehát lassan már nem kéne? Kezdjek én is aggódni? Bocsi, hogy visszakérdezek. :)
2011. máj. 26. 11:22
6/8 anonim válasza:
semmi baj nekem is ingót a babám feje meg kell erősödnie
hason nekem is csak 3-4 hónapos kora körül szeretett lenni viszont azóta aludni is csak ugy szeret .-))
kicsi még ne várj el tőle sokat
minden baba máshogy fejlődik más ütemben más időben
2011. máj. 26. 11:52
7/8 anonim válasza:
Első vagyok. Ma voltunk tanácsadáson, megnézte a doktornő, és mondta, hogy nem a nyaki tónussal van a baj, mert az erős, felhúzza magát ülésbe is a drágám. Valami miatt mégsem tartja. Így jövő héten megyünk gyógytornára. Nem is igazán gyógytorna, hanem konduktor foglalkozik a babával, és nem csak tornáztatja, hanem masszírozza is. Szerintem biztos jó lesz.
Ma tanácsadáson mellettünk öltözött egy szintén 3 hónapos kislány. Hason simán kinyomta magát, úgy nézelődött. Nagyon aranyos volt, én meg úgy irigyeltem. :) De nem baj, nemsokára nekünk is menni fog, aztán akkor kitehetem a fűbe a pokrócot, tud majd nézelődni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!