A kórházba milyen fülbevalót lőnek be a babának?
Szia!
Nekünk a saját fülbevalót rakták be. Kérdeztem őket, hogy van -e orvosi fülbevalójuk, de nem volt....
4 hónapja szültem a Sote 2-ön.
Nekünk babáknak való (műanyag) fülbevalót lőttek be a fülébe, és azt mondták csak 1 hónap után cserélhetem le sajátra.
Ez Vácon volt, de gondolom kórház válogatja. Amúgy én is vittem a miénket a kórházba, hátha azt teszik be.
Én a saját gyerekorvosunkkal lövettem be a kislányom fülébe a fülbevalót. Bármikor megcsinálta volna, akár 3 naposan is, de elfelejtkeztem róla, így 1 éves korában történt. A legnagyobb sírás a bejelölés volt, a lövést nem is érezte.
Kedves kérdező! Kicsit összekeverted a dolgokat. Két féle füllyukasztás van. Az egyik: egy pisztoly szerűséggel szó szerint belövik azt a fülbevalót ami a pisztolyhoz tartozik. Saját, otthonról vitt dolog ebbe nem illik. Ezek a kis fülbevalók orvosi fémből vannak, arany és ezüsz színben pici kővel. Nekem kb 200 féle közül kellett választanom:) Szóval, mind pici "pont", akár csillag is lehet, és hátul rá van húzva a záró pecek.
Ezt 6 hétig kell a baba fülében tartani, utána tetszés szerint kivehető, és lecserélhető a sajátra.
A másik variáció: steril tűvel kiszúrják a cimpát és belerakják azt amit viszel.Kérdezz rá, hogy szúrják vagy lövik. Ha szúrják, akkor vinni kell a fülbevalót!
Én megkérdeztem előre, hogy mi legyen, nekem azt tanácsolták többek, hogy ne a kórházban csináltassam, mert a nővérek nem fordítanak akkora figyelmet arra, hogy tényleg jó helyen legyen a lyuk és azt sem tuti, hogy a hozott fülbevalótól nem fog begyulladni a fül.
Én a helyedben inkább keresnék egy megbízható kozmetikust aki vállal fülbelövést, akkor biztos, hogy csak a Te lányoddal foglalkozik, és tényleg jó lesz. Igaz, ez kb 3000 Ft a fülbevalóval együtt.
Nekünk szerencsénk volt, hogy a gyerekorvosunk is tud fübelőni.:)
Köszi a válaszokat.
Rákérdezek majd, hogy itt lövik-e vagy szúrják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!