Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumizni vagy nem cumizni? Ez...

Cumizni vagy nem cumizni? Ez itt a kérdés!

Figyelt kérdés

6 hónapos kislányom van. Az első hónapban elfogadta a cumit, azt is csak addig míg végre meg nem érkezett a kaja. Az elkövetkező hónapokban kifejezetten sértésnek vette, ha cumit dugtunk a szájába, sőt még jobban ordított. Tegnap este mikor picit nyűgösködött (fürdés előtt mindig szokott, mert már fáradt) csak úgy próbából "megkínáltuk" cumival...úgysem kell neki címszó alatt. Node kellett neki. Abbamaradt a nyüszi és cumizgatott édesen.

Nokérem...most, hogy legyek okos??? Adjam neki oda ezután vagy sem? Ha nem adom most, akkor úgysem kéri, mert még nincs hozzászokva. Viszont, ha adnám, akkor az megkönnyítené neki a fogzási időszakot? Ti mit tennétek??????

2009. márc. 16. 08:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, erre nem könnyű válaszolni. Minden anya más, mindenki másként értékeli a cumit. Az a leghelyesebb, ha azt teszed, amit a szíved mélyén leginkább elfogadhatónak tartasz. Hidd el, anyaként megérzed, mikor csinálod helyesen.

Én nagyon cumiellenes vagyok, sosem adtam a lányomnak, mert nekem nagyon meredek, hogy egy gumi, műanyag, szilikon stb anyagú mű dolog lógjon a szájában. De ez az én véleményem, én eszerint cselekszem, nem biztos, hogy másnak is ez a jó.

A lányom egy darabig szopizta az ujját, aztán magától elhagyta. Most 7 és fél hós, kb. 5 hónapos koráig szopizta az ujjait. A fogzáshoz én rágókát adtam neki, azt szereti, amúgy meg még mindig szopizik rengeteget, így a cumizási igénye is nagyrészt kielégítődik.

Tedd azt, amit te látsz a legjobbnak, akkor nem fogsz tévedni.

2009. márc. 16. 08:49
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

szia, én nem adnám,

nálunk el sem fogadta, még 1 hós kora előtt sem, én nem sajnálom és most 17 hós és az ujját se szopizza, sokan mondták, hogy ha nem cumizik majd az ujját szopja hát nem így lett, és bajlódnunk sem kell a cumileszokással

2009. márc. 16. 08:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 4 hónapos, én adok neki cumit, persze csak mértékkel, nem étkezés helyett. Sokszor nyűgös este és nem éhes, de a szopási ösztöne nagyon erős, folyton a cicimen lógna, de a tejet kiköpdösi sokszor. A cumi megnyugtatja ilyenkor. Kb negyed órát van nála a cumi egy nap összesen. De ahogy az egyik hozzászóló írta már, ezt Neked kell érezned, hogy mi a jó neki. Én pl. se ellene se mellette nem vagyok. Van ahol szükség lehet rá, de eröltetni nem szabad.
2009. márc. 16. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindkettő szerette/szereti a cumit.A nagy 2 nap alatt szokott le róla-elhagytuk séta közben-kb.2-3 éves volt.A pici még csak 10 hós,de egy cseppnyi aggodalom sincs bennem,h hogyan lesz leszoktatva a cumiról...ráadásul ettől ő nyugodt,jól alszik.Sztem ezzel mindenki jól jár(nálunk).Még annyit,h fogszabályzós a cumi(a nagynak is az volt)ő már 17 éves,de még tömött foga sincs,szabályozni se kellett.
2009. márc. 16. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányom nagyon nyügi volt a fogzás alatt, képes volt egy egész napot végig sírni, na ilyenkor jól jött a cumi, mert elrágicsált rajta. A rágókákat meg messzira hajította, egyszerűen nem kellett neki. Ha nepközben megtalálta a cumit vidáman a szájába dugta és mászott tovább. De ez csak a pár nap nyügi alatt volt. Cumit kizárólag alváskor használunk egyébként nem igényli napközben. Amúgy én sem adtam vola neki de sehogy nem bírtam megvígasztalni és semmi fogzásra használható csodaszer nem vált be. Ezzel sikeresen átvészeltük.

Talán próbáld meg, ha nyügi neki adni. De azért ne lógjon egész nap a szájába.

2009. márc. 16. 09:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 5 hónapos és feltett szándékom volt, hogy cumizni fog. Ő azonban másképpen gondolta. :-) Egyáltalán nem kell neki, én pedig nem erőltetem. Szerintem te se tedd, ha nem akarja, akkor felesleges. Próbálj inkább zselével töltött rágókát venni, amit lehűthetsz a hűtőben és az sokkal jobb lesz a babónak a fogzás időszakában, mint a cumi.
2009. márc. 16. 09:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Az első válaszoló első bekezdését örömömben meg is könnyeztem. :-)))
2009. márc. 16. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!