Melyik oltásokat érdemes plusz kérni?
Most 3 hónapos a kisfiam és holnap kapja a kötelezőjét, meg én kértem a pneumococcus ellenit.
Most utánanéztem hogy 3x 16000 ft. Ezt még valahogy kifizetem, de halottam, hogy fel is írhatja a doki, de kinek?
Gondolom nem fogja felírni.
A rota elleni oltás is 18000 ft körül van és az is 2-3 alkalom. Ki bírja ezt anyagilag??
Ezért érdekelne, hogy melyiket érdemes az adhatóak közül, mert ez nagyon drága.
És aki szegény?- hát szépek vagyunk!
Légyszi válaszoljon aki tud!
Szia!
Nekem azt mondta a doki, hogy adassam be a pneumot, a bárányhimlő ellenit, meg a kullancs ellenit.
A rotáról lebeszélt, mert szerinte többféle rota vírus van, és nem is biztos, hogy hat. (Már többször írtam ezt, most megint biztos leharapják a fejem a többiek, de nekem ezt mondta a doki.)
A pneumococcus elleni úgy tudom ingyenes. Vagy már nem? Tudom, hogy amikor bevetették, hogy ingyenes, egyből mindenki kért, amin meglepődtek, és oltóanyag hiány lett. Mondta is a dokim, hogy valószínű meg is fogják szüntetni az ingyenességet. A védőnő meg a bárányhimlősre mondta, hogy felesleges, mert akkor is elkapja. Mit itt az igazság? Szerintem adasd be a pneumo ellenit, és kész.
Igen ezt én is hallottam, hogy ingyenes, de most hogy nézelődtem a neten volt olyan ahol 3x 16000 ft-ot írnak, majd kétéves korban ismételni stb..
A rotáról én is ezt tudom, hogy többféle van és nem mindegyik ellen véd.
A bárányhimlőn gondolkodtam, de azthiszem azon jobb átesni, mert a szervezet teljesen elfelejt védekezni.
Akkor ezt a pneumo-sat kérem, a rotá-t meg majd meglátom.
Köszönöm a válaszokat.
!!
Még az érdekelne, hogy ha megyek a dokihoz felírja és ki kell váltani, vagy lesz nála, mert múltkor kértem, de nem írt fel semmit.
pneumococcus, és meningococcus ellenit érdemes beadatni.
a rota hülyeség és felesleges. (én is kaptam már érte, hogy hogy merek ide ilyet leírni:))
a bárányhimlőt sem árt, ha megkapja. ugyanis rengeteg szövődménye lehet, amikbe a babó akár bele is halhat...
egyébként tényleg elkaphatja oltással is a himlőt, csak nem lesz mellékhatás, ami azért nem mindegy... ja! 5 évig véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!