Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik oltásokat érdemes...

Melyik oltásokat érdemes plusz kérni?

Figyelt kérdés

Most 3 hónapos a kisfiam és holnap kapja a kötelezőjét, meg én kértem a pneumococcus ellenit.

Most utánanéztem hogy 3x 16000 ft. Ezt még valahogy kifizetem, de halottam, hogy fel is írhatja a doki, de kinek?

Gondolom nem fogja felírni.

A rota elleni oltás is 18000 ft körül van és az is 2-3 alkalom. Ki bírja ezt anyagilag??

Ezért érdekelne, hogy melyiket érdemes az adhatóak közül, mert ez nagyon drága.

És aki szegény?- hát szépek vagyunk!

Légyszi válaszoljon aki tud!

2009. márc. 15. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tudtommal a pneumococcus 2 éves korig ha a szülő kéri ingyenes.

2009. márc. 15. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem azt mondta a doki, hogy adassam be a pneumot, a bárányhimlő ellenit, meg a kullancs ellenit.

A rotáról lebeszélt, mert szerinte többféle rota vírus van, és nem is biztos, hogy hat. (Már többször írtam ezt, most megint biztos leharapják a fejem a többiek, de nekem ezt mondta a doki.)

A pneumococcus elleni úgy tudom ingyenes. Vagy már nem? Tudom, hogy amikor bevetették, hogy ingyenes, egyből mindenki kért, amin meglepődtek, és oltóanyag hiány lett. Mondta is a dokim, hogy valószínű meg is fogják szüntetni az ingyenességet. A védőnő meg a bárányhimlősre mondta, hogy felesleges, mert akkor is elkapja. Mit itt az igazság? Szerintem adasd be a pneumo ellenit, és kész.

2009. márc. 15. 21:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi most kapjuk a pneumococcus ellenit de úgy hallottam hogy szeptembertől a rota is ingyen lesz nem tudom hogy mennyi idős korig de majd rákérdezek ezeket az oltásokat megkapja.A bárányhimlő ellenit nem tudom lehet hogy jó lenne de abban még nem vagyok elég tájékozott ugy hogy az még nem dőlt el!
2009. márc. 15. 21:26
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen ezt én is hallottam, hogy ingyenes, de most hogy nézelődtem a neten volt olyan ahol 3x 16000 ft-ot írnak, majd kétéves korban ismételni stb..

A rotáról én is ezt tudom, hogy többféle van és nem mindegyik ellen véd.

A bárányhimlőn gondolkodtam, de azthiszem azon jobb átesni, mert a szervezet teljesen elfelejt védekezni.

Akkor ezt a pneumo-sat kérem, a rotá-t meg majd meglátom.

Köszönöm a válaszokat.

!!

Még az érdekelne, hogy ha megyek a dokihoz felírja és ki kell váltani, vagy lesz nála, mert múltkor kértem, de nem írt fel semmit.

2009. márc. 15. 21:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

pneumococcus, és meningococcus ellenit érdemes beadatni.

a rota hülyeség és felesleges. (én is kaptam már érte, hogy hogy merek ide ilyet leírni:))

a bárányhimlőt sem árt, ha megkapja. ugyanis rengeteg szövődménye lehet, amikbe a babó akár bele is halhat...

egyébként tényleg elkaphatja oltással is a himlőt, csak nem lesz mellékhatás, ami azért nem mindegy... ja! 5 évig véd.

2009. márc. 15. 21:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A rotát mi beadattuk, szerintem van értelme, legalábbis 10-ből 9 ismerősőmnek elkapta a gyereke és mind azt mondta hogy nem kivánják senkinek. Ráadásul 2 éves kor alatt úgy kiszáradhat pillanatok alatt hogy nagyon súlyos következményei lehetnek. A pneumo is jó, a bárányhimlős felesleges, kullancs ellenit csak akkor érdemes ha olyan helyeken jártok. Szerintem a pneumo még ingyenes amúgy 2 éves kor alatt.
2009. márc. 15. 21:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A pneumo ellenit nekünk a doki adta,nem kellett a patikába menni érte. Én beadatom az agyhártyagyulladás ellenit is. Ez 3 részből áll és 2200 körül van darabja. Azt hiszem ennyi lesz. Igaz a himlő elleniről még nem beszéltünk a dokinővel.
2009. márc. 15. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
21:35ös vagyok. mellékhatás helyett szövődményt akartam írni, bocsi:)
2009. márc. 15. 21:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A rota vírus elleni oltásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a baba kibukizhatja, és akkor oda a 18000 FT... Ettől függetlenül mi kértük volna ha tudtam volna hogy csak akkor hatásos ha minél előbb beadatjuk ez sajnos elkerülte a figyelmemet:( 19 hetesen már nem nyújtott volna védelmet (ekkor kértük), ezért lebeszélt a doki.
2009. márc. 15. 22:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
2009. márc. 15. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!