Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lázas a kisfiam vigyem orvoshoz?

Lázas a kisfiam vigyem orvoshoz?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kisfiam ma reggel óta lázas. Jobban mondva reggel 37,7 volt neki aztán 1órakkor mértem megint akkor 38,4 kapott kúpot most pedig 37,6 ezekből már levontam a fél fokot. Soha nem volt még beteg se lázas ezért nemtudom ezek mennyire "komoly" értékek. A kedve jó viszont nem nagyon akar enni se főzeléket, se cicit csak gyümölcsöt eszi meg tízóraira. Inni is nagyon keveset iszik bár soha nem volt jó ivó de most még a kedvenc gyümileve se menő. Próbálom gyakran cicire tenni de még arra se hajlandó hogy oda forduljon. 3hete van kinn 2fogunk de nem látok se duzzanatot se semmit, hogy jönne az újabb fogacska. A popója is elég piros neki és irtó meleg de csak a popóluk környékén: Szerintetek mit csináljak???
2011. máj. 24. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Most már csak az ügyelet van, ha nem megy fel megint neki akkor várjál, ügyeletre késöbb is eltudtok menni. Biztos beteg lesz, ha holnap is így marad akkor vidd el. Fogzától nem lázasodhat be lehet 37 körüli de itt már azért volt láz.

Ha nagyon aggódsz akkor vidd le.

A fenékben mérve 37,5-töl höemelkedés 38,5-töl láz.

Innit eröltesd az a legfontosabb nem kell enni inkább ne egyen de elég folyadékot igyon.

2011. máj. 24. 17:31
 2/5 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Ha nincs kiszáradva, akkor nem kell orvos, ne is nyúzd azzal, hogy a rendelőben összeszedjen még valamit. A folyadékbevitel fontos, még ha csak egy-egy korty is, de folyamatosan iszogasson.

Amúgy lehet hogy benyalt valami vírust valakitől, a lányom osztályában is vannak betegek, ő is éjjel belázasodott, de már jól van.

2011. máj. 24. 17:35
 3/5 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Egyébként ekkorka gyerkőcöt nem vinnék így orvoshoz, ha tényleg gond van akkor kihívnám házhoz, vagy ügyeletre mennék ha hétvége van, de betegrendelésen nem szívesen ülnék a sok köhögő beteg között.
2011. máj. 24. 17:37
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem most volt beteg a babám 12 hónapos, vírust kapott el, nagyon lázas volt. Holnap vidd el mindenképpen dokihoz, ma pedig ha lázas akkor kúp, vagy valamilyen lázcsillapító, és ha kell ülőfürdő, az a legjobb, és azt a babák is szeretik. Nekünk alacsony lázzal kezdődött, és 39.4 lett belőle, 3 napig lázas volt, és hólyagok voltak a manduláján, ezért nem akart enni, és inni sem, még jó hogy cicizik
2011. máj. 24. 20:01
 5/5 anonim ***** válasza:

NEM KELL LEVONNI A FÉL FOKOT!!!!!!!!!!!!!!!!

Nővér vagyok egy Fertőző osztályon és egyszer a főnököm egy anyuka előtt cseszett le,hogy miért vonogatok.Következő történt:

Éjszakás voltam,jött ki egy anyuka a nővérállomásra és mondta,hogy lázas a gyereke.Kérdeztem tőle,hogy mennyit mért popsiban,mondom,ha ebből levonjuk a fél fokot az nem is láz.

Főorvos úr persze ott volt az állomáson,hallott minden.Ki is kel magából,hogy mi ez a baromság,hogy le kell vonni fél fokot.Elmondtam neki,hogy nekünk így tanították,akkor meg az oktatást kezdte el szidni.Elmagyarázta nekem is meg az anyukának is,hogy nem kell levonni semmit sem ha popsiban méred a hőt.

Szóval,lényeg a lényeg,hogy NEM KELL VONOGATNI SEMMIT HA POPSIBAN MÉRTED A HŐT!!!!!!!!Amennyit mértél,annyi a hő.

Mikor beteg lett a gyerekem,levittem a doktornőnkhöz,elmeséltem neki az esetemet,mire ő is azt mondta,hogy igaza van a főorvos úrnak,nem kell vonogatni.

2011. máj. 25. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!