Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki babájának bokasüllyedé...

Van aki babájának bokasüllyedése van?

Figyelt kérdés

7,5 hós a kislányom. Éppen azon a napon állt fel először mikor betöltötte a 7 hónapot. Észrevettem hogy a bal bokája kicsit furcsán, befelé áll. Ezt ma mutattam a doktornőnek és mondta hogy egy kis bokasüllyedése van. Adjak rá napközben olyan cipőt ami tartja a bokáját és egy kis haránt emelő legyen benne.

De pontosan mi is az a bokasüllyedés? Kinövi? Kezelhető? Te milyen cipőt adnál rá?

Bocsi a sok kérdésért, de a lányom nagyon sírt a rendelőben és 2 normális szót nem tudtam beszélni a doktornővel.

2011. máj. 23. 22:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én is a mezitláb változatot tudom, mert az ingerli a talpat az idegeket izmokat, hagyni kell, hogy ingerek érjék a lábat. Otthon minimum, de még kint is ahol lehet. Homokózóban ha nem forró, nagyon jó a lábnak !

Utcán pedig a cipő, ami nem síma talpú belül.

2011. máj. 25. 20:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kinövi, anno szüleimnek is azt mondták, hogy majd kinövöm. Hát nem így lett. Úgyhogy mindenképpen figyeld a lábát, és vidd el orvoshoz. Fontos, hogy megfelelő cipője legyen, megfelelő betéttel majd, ha járni kezd. Később pedig jót tesz a mezítlábazás, vagy a strandkavicsokon való járkálás.
2011. máj. 25. 20:10
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy kicsit megnyugodtam. Köszönöm a válaszokat. Ma is csak mezítláb volt, de délelőtt tornáztattam a lábát. Élvezte nagyon. De csak ilyen kör-körös mozdulatokat csináltam neki befelé és kifelé. Ez jót tesz a bokájának ugye?
2011. máj. 25. 20:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia, én kicsim jövö héten már egy éves lesz, ő 9hósan állt fel, és totyog bútorok mellett. MÉg nem mert állni és egyedül járni.

Mi jártunk vele dévény tornára, kellett, kb 5hós koráig, utána még 8 és 11hósan kontrollon voltunk, hogy minden oké-e? Én is kérdeztem ezt a cipőtémát a tornásznőtől, és ő is azt mondta, hogy a láb boltozata 6éves korig alakul ki, addig nagyon fontos a jó cipő kiválasztása a gyerekeknek, de hogy amig nem jár rendesen a gyerek, rá ne adjak semmilyen cipőt. :)

Úgyis nyár van, meleg van- csak járkáljon mezítláb. Cipőt adhatok rá kis időre ha utazunk, hogy szokja, hogy van valami a lábán.

Szóval mi így fogjuk csinálni.

Egyébként a bokasüllyedés az a lúdtalp. :)

2011. máj. 26. 08:04
 15/17 anonim ***** válasza:
A gyógytornász anyukának van igaza. Minden!!! baba először "lúdtalpas". A boltozat az állástól fog kialakulni. Ha cipőt adsz rá, pláne emelőset, nem fognak erősödni az izmai és akkor tényleg lúdtalpas lesz. Járjon minél többet mezítláb, lehetőleg egyenetlen terepen. Ha ügyesedik (és mégsem növi ki), csinálhattok majd gyakorlatokat - pl. kisebb tárgyak szedegetése lábujjal, lábujjhegyen ill. sarkon járás... stb.
2011. máj. 26. 08:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Ne csak te mozgasd, hanem Ő próbálja. Próbáljon valamit elérni, tolni, lükni a lábujjaival, majd a sarkával . Ő irányítsa, úgy saját maga használja az izmait. Az előső jót mondott , csak még talán korai, de ne feledd !
2011. máj. 26. 15:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Végül is egész nap mezítláb vagy zokniban van. Ha már majd rendesen jár akkor oda fogok figyelni hogy milyen cipőt vegyek neki. Még egyszer köszönöm mindenkinek! Szép estét!
2011. máj. 26. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!