Van aki babájának bokasüllyedése van?
7,5 hós a kislányom. Éppen azon a napon állt fel először mikor betöltötte a 7 hónapot. Észrevettem hogy a bal bokája kicsit furcsán, befelé áll. Ezt ma mutattam a doktornőnek és mondta hogy egy kis bokasüllyedése van. Adjak rá napközben olyan cipőt ami tartja a bokáját és egy kis haránt emelő legyen benne.
De pontosan mi is az a bokasüllyedés? Kinövi? Kezelhető? Te milyen cipőt adnál rá?
Bocsi a sok kérdésért, de a lányom nagyon sírt a rendelőben és 2 normális szót nem tudtam beszélni a doktornővel.
Én is a mezitláb változatot tudom, mert az ingerli a talpat az idegeket izmokat, hagyni kell, hogy ingerek érjék a lábat. Otthon minimum, de még kint is ahol lehet. Homokózóban ha nem forró, nagyon jó a lábnak !
Utcán pedig a cipő, ami nem síma talpú belül.
Szia, én kicsim jövö héten már egy éves lesz, ő 9hósan állt fel, és totyog bútorok mellett. MÉg nem mert állni és egyedül járni.
Mi jártunk vele dévény tornára, kellett, kb 5hós koráig, utána még 8 és 11hósan kontrollon voltunk, hogy minden oké-e? Én is kérdeztem ezt a cipőtémát a tornásznőtől, és ő is azt mondta, hogy a láb boltozata 6éves korig alakul ki, addig nagyon fontos a jó cipő kiválasztása a gyerekeknek, de hogy amig nem jár rendesen a gyerek, rá ne adjak semmilyen cipőt. :)
Úgyis nyár van, meleg van- csak járkáljon mezítláb. Cipőt adhatok rá kis időre ha utazunk, hogy szokja, hogy van valami a lábán.
Szóval mi így fogjuk csinálni.
Egyébként a bokasüllyedés az a lúdtalp. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!