Van aki babájának bokasüllyedése van?
7,5 hós a kislányom. Éppen azon a napon állt fel először mikor betöltötte a 7 hónapot. Észrevettem hogy a bal bokája kicsit furcsán, befelé áll. Ezt ma mutattam a doktornőnek és mondta hogy egy kis bokasüllyedése van. Adjak rá napközben olyan cipőt ami tartja a bokáját és egy kis haránt emelő legyen benne.
De pontosan mi is az a bokasüllyedés? Kinövi? Kezelhető? Te milyen cipőt adnál rá?
Bocsi a sok kérdésért, de a lányom nagyon sírt a rendelőben és 2 normális szót nem tudtam beszélni a doktornővel.
Akkor hasonló korán kelt fel mint az én kislányom,aki 6,5 hónaposan állt fel először.
Engem ijesztgetett a doktornő,hogy tönkre fog menni a lába a korai felállástól,azt javasolta,tegyek a szoba közepére egy plédet,mindentől távol és ott játszon egész nap :-D,még ha így is tennék,akkoris simán a szoba másik végére mászik egy pillanat alatt.
7,5 hónapos babának olyan cipő ami tartja a bokáját???Hát...
Van egy szandálja, de hát ez ugye kocsiszandál szerintem. 17-es méret. Pont jó rá. Ma ráadtam de hát szegénykém kúszni alig bírt benne. Mászni még nem mászik.
ilyen a szandálja [link]
De venni fogok neki rendes szandált. Csak tanácstalan vagyok hogy milyet. Mert ugye azt is sok helyen lehet olvasni hogy legjobb a babának mezítláb zokniban. Erre ma közlik velem hogy adjak cipőt a 7 hós lányomra :S
Ilyen pici korban többnyire így néznek ki szerintem. Mind olyan kis telitalpas. Azért figyeld, és ahogy nő majd látod. Lehet kell neki lúdtalp betét, egy kis otthoni torna pipiszkedés, lábfejkörzés. Ne hanyagold el.
Nálunk a kisfiunknak van nekem az volt a gyanus, hogy pipiszkedve járt szinte mindig, és ekkor látták, hogy kicsit lúdtalpas. Semmilye nem feszes, csak így szeret járni, ami viszont a lúdasoknak direkt jó. Sajna a tornát elhanyagoljuk, de betétje van, és nem romlik. Már 6 éves,3 évesen kezdtük.
1. v. Hátha még nem jár, akkor szerintem nem nagyon kell. Annyit úgysem ácsorog. Mi csak akkor vettünk neki egyébként, amikor már az utcán is ment egyedül. Itthon zokniban van mindig. Télre szilikontalpút vettem neki.
Nálunk is 7,5 hósan állt fel és majd 1 évesen kezdett járni itthon Karácsony körül, utcán meg most tavasszal csak.
Nem kell pánikba esni! Minden kisbabának ilyen a lába. És 3-4 éves korig minden gyerek "lúdtalpas". Ez normális, az is hogy a gerinc görbületei 6 (!) éves korra alakulnak ki. Nem kell rá szandál, se cipő, se bentre se kintre. Meleg van, lehet mezítláb.
Gyógytornász anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!